mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

"Brända mandlar"

Kategori: Allmänt

Idag var det dags att baka lite julgodis.

"Brända mandlar"

Det är inte riktiga brända mandlar då jag inte gjort den riktiga sega söta smeten. Utan jag sprang på ett recept med marsipan som jag var tvungen att testa. Och dom ser ut som och smakar nästan som riktiga brända mandlar. Och dom var grymt goda.

Sätt ugnen på 175 grader. Häll ut 200 gram mandlar på en plåt och låt stå i ugnen ca 10 minuter. När det knäpper i dom är dom färdiga. Låt svalna.

Färga 500 gram marsipan rosa och rulla in mandlarna i marsipan. I receptet jag hittade skulle man även rulla dom i socker efteråt men det har inte jag gjort. Jag gjorde bara halva satsen och det blir många det.

Det finns rosa marsipan att köpa men tror den har jordgubbssmak. Jag använde Odense marsipan som är väldigt god, och färgade med lite röd färg.
Tror att jag skall göra dessa till påsk i många olika färger och forma mer som ägg.
Dom blev verkligen jättegoda.



Idag har Daniel varit i huset och rivit med sin bror igen. Min duktiga karl. Måste säga att vi är väldigt jämställda i vårat förhållande. Inga typiska kvinno-och mansgöra här inte.

Till middag blev det falsk fläskfile som jag smidigt nog hade färdig i frysen. Bara att ta fram, skiva och bryna. Sen in i ugnen med morot, purjolök, grädde, creme fraiche, soja och lite kryddor. Ris och sallad till det. Gott gott.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: