mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Fina plåster

Kategori: Allmänt

Idag var det min tur att åka till huset och riva. Och rev gjorde jag. I 2 timmar drog jag ur en massa små nubb ur taket i matrummet. Med stämjärn, hammare, styrka och lite svordomar så gick det. Fingrarna är nu fulla med fina plåster.
Vi har även tagit några nya beslut. Jag var iväg och beställde två ytterdörrar på Materialmännen och den gamla skjutdörren fick försvinna. Beslutet grundas endast i att det är billigare och snabbare. Vi kunde nämligen inte bestämma oss inredningsmässigt sett. Det rutiga taket i hallen får också försvinna då det börjar trilla ner i hörnen när vi river i väggen.

Nu när vi löst dom problemen dyker det givetvis upp nya i samma veva. Vi hade tänkt behålla kökstaket, bara måla om det och sätta upp en snygg lampa. Men det behöver lappas där den gamla "spiskåpan" satt förut och då kanske man ändå skulle riva ner taket, sätta upp ny gips och fixa infällda spotlights. Ville först inte ha det för att det inte ska bli hypermodernt. Men det skulle samtidigt vara både fint och smidigt med infällda spotlights. Är bara lite rädd att all husets charm ska försvinna för varje grej vi byter ut och snyggar till.

Sådana här fönster har vi valt.

Fyra smårutor upptill på varje ruta.
Tror att det kommer passa fint på vårat hus.

Det här blir ytterdörren på framsidan.


Ytterdörren på baksidan


Handtag, eller trycke som det visst heter har jag lärt mig nu, till framsidan. Har inte bestämt trycke till baksidan.


Snickarna är färdiga för stunden på övervåningen. Allt är gipsat och snart färdigspacklat och slipat. Så snart åker tapeterna upp. Dom ska börja gipsa nere nu någon dag, det har kommit lite vit färg i trappen och dörrhålen till kök och vardagsrum är breddade. Det går fort.

Igår sa Daniel, nu är det bara 2 månader till vi ska flytta. Näe sa jag, jag behöver minst ett halvår Älskling. Det går inte. Och det är bara en månad kvar till julafton tydligen, vilket jag inte heller har tid med. Hinner ju knappt skita och äta. Men jag kanske kan slå in alla julklappar samtidigt som jag sitter på dass och äter. Om jag inte säger något till någon.

Och julgodis kanske jag kan baka samtidigt som jag lagar mat och borstar tänderna.
Jag tror jag har en plan :P

Idag hade dom bakat lussebullar på dagis. Men Albin hade mer ätit deg än bakat med den.

Ikväll har vi hälsat på min mor och hennes nya lilla familj i nya lägenheten. Albin pratade om Bell både på vägen dit och där, men hon var ju inte där tyvärr. Får träffa henne en annan dag.
Dom hade verkligen jättefint, och jag blev så sugen på att få flytta jag med.


Kommentarer

  • Anders säger:

    Hmm Jag hade nog bytt taket till någon panel eller något som ni tycker är snyggt och haft lite guldiga spottar med frostat glas i taket. Vet inte hur köket ska se ut men man kan ha ovanpå skåpen (om dom inte går hela vägen upp till taket då) som lyser uppåt utmed väggarna mot taket. Dessa ska tändas för sig själva isåfall. Brukar kunna vara väldigt mysigt och snyggt! (Dimmer självklart på allt!!! mkt viktigt)    /Anders

    2010-12-02 | 10:22:23
    Bloggadress: http://www.seasonsports.se

Kommentera inlägget här: