Äppelmuffins och plommonmuffins med vit choklad
Kategori: Allmänt
Efter det lagade Daniel jättegod potatisgratäng med vitlöksmarinerad fläskfile.
Mitt muffinsrecept hittade jag hos Erika som har bloggen Bakglädje
Dom är superlätta att göra och blir jättegoda. Man kan variera receptet efter smak.
Erikas vaniljmuffins
2dl strösocker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
0,5 tsk äkta vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljsocker)
2 ägg
125g smör
1,5dl mjölk
Gör så här:
Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg och mjölk och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Klicka i smeten i formarna. Grädda i 12-18 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Så här gjorde jag mina Äppelmuffins.
Jag gjorde muffins som receptet ovan men bytte ut ½dl vetemjöl till grahamsmjöl och hade ½tsk kardemumma i smeten. Jag fyllde formarna till hälften, klickade i äppelfyllning och lite mer smet över. Sen in i ugnen.
Äppelfyllning
Riv, mixa eller hacka äpplen och blanda med kanel.
Så här gjorde jag mina Plommonmuffins.
Jag gjorde muffins som receptet ovan. Jag fyllde formarna till hälften, la en plommonbit med vit choklad och lite mer smet över. Sen in i ugnen.
Plommonfyllning
Dela plommon i mindre bitar och blanda med riven eller hackad vit choklad.
Gör också bananmuffins ibland och då gör jag som receptet ovan och lägger en bananbit i muffinsen. Extra smarriga blir dom om man brer lite nutella på vid servering.
Muffinsen går utmärkt att frysa och blir lika goda när man mikrat dom som när dom är nybakta.
Fick lite plommon med vit choklad över så det kokade jag med lite vatten, socker och potatismjöl, och fick plommonmos. Och då fick det bli pannkakor till lunch.
Det var barnsligt gott med pannkakor med glass, plommonmos och hemmagjorda äppelmoset. Både jag och Albin Mmmmmade när vi åt.
Har jobbat idag och ska jobba imorgon bitti så nu är det dags att nanna.