mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Ranunkler och spa

Kategori: Allmänt

I torsdags fyllde världens sötaste syster år!
 
Hon var ju tyvärr inte här hemma i stan så vi kunde fira henne men hennes karl gjorde ett bra jobb tycker jag.
Mamma och jag med respektive skickade henne presentkort på Zalando så hon kunde köpa sig lite fint. 
 
Baka till henne kunde jag inte heller göra så då bakade jag till jobbet istället. Albin och jag åkte dit efter dagis så han fick se min nya arbetsplats och det gillade han. Han tycker ju att det är väldigt spännande med människokroppen så han fick se lite röntgenbilder, bla. en axel och då kunde han peka ut både revben och nyvckelben. 
Bjöd på en vit kladdkaka med citron och en polkakladdkaka. Glömde tyvärr ta kort. Polkakladdkakan är lätt att göra. Man gör en vanlig kladdkaka med ca 1 tsk pepparmyntsolja i smeten. Sen ringlar man lite vit choklad över när den svalnat lite och strör på krossade polkagrisar. Receptet på den vita kladdkakan med citron ska ni få någon dag också. 
 
I fredags rensade jag lite här hemma och förberedde för loppis och på kvällen blev vi bjudna på fika hemma hos Mirja och tjejerna. 
 
I lördags var det loppis på Big Bang.
 
Svärmor och jag plockade ihop oss och åkte dit för att sälja lite. 
Tyvärr var det snålt med besökare, antagligen för att solen sken hela dagen. Och det var stor konkurrens med 130 bord. Men det var en trevlig dag och jag fyndade massa fint.
 
 
Vet inte om det är pojke eller flicka i magen men när kläderna kostar runt 10kr plagget och är så här söta så kan man chansa tycker jag. Bara att skicka vidare eller sälja om det blir en pojk. 
 
 
Gjorde ett riktigt kap då jag fick köpa 6st Me&I-plagg för 100kr! Dom kostar nästan 300kr plagget annars. 
 
Hur söta?
 
 
En fin brödkorg för 20kr.
 
 
När dagen var över och alla packade in i bilarna igen såg jag plötsligt denna tavla hos tjejen som haft bordet mitt emot. Hittade henne i kaoset och frågade vad hon ville ha för den. Jag fick den för 50kr! Gissa om jag är superlycklig. Och Daniel tyckte den var ok med som tur var.
 
I söndags var det härligt väder och jag gjorde lite fint i trädgården. 
 
Satte dessa Ranunkler i lådan på trappan och hoppas dom överlever mina inte så gröna fingrar. Vågade mig på lite trädgårdsarbete igår med men det går inte fort fram. Sitter på en stol när jag rensar i rabatterna och flyttar mig åt sidan varteftersom. Men det känns i kroppen på en gång och man är ju inte vigast i stan precis. 
 
Söndag kväll var det öppet hus hos svärmor som säljer Perfect Home-produkter. Hittade mig en fin tavelram som jag tänkte sätta en bild på båda våra barn i sedan. 
 
Idag var det prova på-dag på Björnbacka spa som jag tjatat om här innan. Tog med mamma och min syster som inte varit där innan. Mamma testade paraffinbad på händerna och blev så nöjd att hon bokade in en ny tid. Isabell och jag fick skön nackmassage. Söta mamma bjöd. Jag har det lite för bra ibland :)
 
Har börjat ta tag i att göra-listan här hemma. Vagnen är tvättad och iordning. Igår möblerade vi om övervåningen och lyckades klämma in spjälsängen i sovrummet. Jag tvättar bebiskläder och sängkläder för fullt. Det enda som går lite långsamt är BB-väskan. Varje kväll har jag kommit på att jag glömt packa den och säger, imorgon.
Men det blir liksom inte. Nu har jag kommit så långt att jag tagit fram väskan och lagt ner tre t-shirts till Daniel. Det minst viktiga. Men jag har iaf börjat. Förnekar nog lite att det börjar närma sig Maj månad och nedkomst. 
 
Dags att sova strax för imorgon har jag lite inbokat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: