mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Sovmorgon och studs

Kategori: Allmänt

Vet inte om Albin tyckte synd om mig igår efter den alldeles för tidiga morgonen, men idag blev det rejäl sovmorgon för första gången på länge. Jag vaknade av mig själv (inte hänt senaste åren) vid 8.00 och låg och väntade i sängen till 8.30. Sen gav jag upp och satte mig vid tv:n. Kändes mycket konstigt att vara uppe själv på morgonen. 8.50 vaknade äntligen Albin och var lika förvånad han över att jag var uppe innan honom. Gissa om jag var på bra humör efter den goda nattsömnen. Ända tills försäkringskassan ringde vill säga. 
 
I mars var jag hemma med Albin för att han var magsjuk. Jag var hemma fredag till fredag. Men då dagis vill ha friska dagar efter magsjuka, helt rimligt, var han ju hemma "frisk" torsdag och fredag. Då råkar det vara så att försäkringskassan vill ha sjukintyg på 8e sjukdagen. Men hur ska jag göra då? Ska jag ringa vårdcentralen och be om ett sjukintyg för min friska son som har haft magsjuka???
För det första går man aldrig till läkaren om man är magsjuk om man inte behöver uppvätskas eller liknande. Och sjukintyg över telefon är ju bara konstigt då dom inte kan bekräfta att man är sjuk. Då kan man ju ljuga hur mycket man vill. Och be om ett sjukintyg när man är frisk är ju ännu dummare. 
 
Men det är alltså så att jag får ingen ersättning för den 8e dagen jag vabbade eftersom jag inte har sjukintyg. Jag var hemma gratis från jobbet helt enkelt. Frågade handläggaren säkert 20 olika frågor och fick samma svar. 
-Det kan jag tyvärr inte svara på
-Det kan jag inte stå till svars för då jag inte upprättat regeln
-Det vet jag tyvärr inte
-Det kan jag inte ta reda på
-Det får jag inte uttrycka mig om
 
Jag frågade tex hur alla andra föräldrar gör med sjukintyg vid magsjuka och hur dom gör med friska dagar som förskolan kräver. Men det visste inte hon???? Är jag den första vabbande föräldern i sverige?
Jag frågade hur ett sjukintyg över telefon kan intyga att min son är sjuk men inte mitt egna ord? Då kan väl lika gärna försäkringskassans egen läkare intyga min sons sjukdom för han vet ju inte mer än primärvårdsläkaren. 
Jag frågade om hon ville att jag skulle ringa och be om ett sjukintyg nu? Han är ju lika frisk idag som han var den fredagen...
 
Iaf. Jag får inga pengar och hon vet nada, noll. Känns jävligt bra!
 
Resten av dagen har iaf flytit på. Daniel och Albin åkte och bytte däck och jag tog mig en promenad i vårvädret. Ingen sol idag men det gör ingenting. Plusgrader och snön är borta. Toppen. 
 
I eftermiddag var vi duktiga i trädgården och Daniel fixade upp studsmattan till Albins stora glädje, och min. Studsmattan är världens bästa när ungen tröttnat på en. Bara att fösa upp Albin där i en timme och själv sitta och slappa bredvid. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: