mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Browniefudgecheesecake

Kategori: Allmänt

Helgen gick ganska bra. Tyvärr var det kasst väder på söndagen så då var jag tvungen att roa barnen inomhus hela dagen. 
 
Ansiktsmålning och lådbilsbyggande kommer man långt med.
 
För länge sedan påbörjade jag ett projekt att klä om våra stolar. Sen gick symaskinen sönder tyvärr. men jag hann med tre stycken. 
 
Tygbit fyndad på tradera
 
Klädsel som hör till stolen köpt på Ikea.
 
Tygbit från fyndlåda på Ikea.
Bara tre stolar kvar nu då...
 
I onsdags fick vi finbesök från Halmstad. Anders, Tina och Mio åkte sin sedvanliga semestertur till utspridda vänner.
 
Vi bjöd på hemgjord pizza med tsatziki, vitkålssallad, ruccola och tomater.
 
Det var kasst väder den dagen men när dom rullade in på uppfarten så tittade solen fram och vi kunde ta en promenad efter maten. Sen försvann solen i samma stund dom åkte härifrån senare på dagen. 
 
Det blev givetvis fika med. Jag bakade Brownie fudge cheesecake som var väldigt god. Mycket chokladig men kunde kanske smakat mer cheesecake. Serverades med vispad grädde och jordgubbar.
 
 
 

Browniefudgecheesecake

Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter

Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garnering

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Cheesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan. (elvisp)

Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Jag tyckte det var svårt att bre ut cheesecakesmeten på browniesmeten då den är ganska fast så jag klickade ut små klickar istället som jag sedan slätade ut lite. Annars blev det bara blandat. 

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde. 

Jag hoppade helt över nötterna den här gången och det saknades inte men är nog gott med också.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår blev det fika på stan med en kollega och sen bjöd min syster Sara på mat. Och det var mycket gott!

Idag blev en konstig dag. först en natt utan sömn då Lova åt ofta och jag inte kunde somna om emellan gångerna. Vaknade med huvudvärk och nackont. Jippie tänkte jag. Sen fortsatte dagen i trötthetens tecken tills vi tog en spontan utflykt med svärmor för att äta på nabbens rökeri. Men tji fick vi då vi möttes av en fullbokad-skylt fast där inte var några gäster?! Så då köpte vi mat i deras butik och satte oss på gräset istället. Mysigt det med om man bortser från Albins neverending-tjat om att få en hel färsk fisk att äta?! Sen skulle vi ha glass men det går tydligen inte att köpa i augusti efter kl.17? så då åkte vi hem och köpte glass på trofasta konsum. 

Får se vad helgen har att erbjuda...

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Hejsan!
    Tur att i alla fall jag ser ganska normal ut på bilden ;-) tack för den underbart goda maten, fikat och sällskapet! Vilken härlig bild på Albin. Ge honom en kram från oss
    Puss & kram Tina, Anders & Mio

    2013-08-03 | 21:11:55

Kommentera inlägget här: