mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Besviken

Kategori: Allmänt

Trodde jag skulle bli så rastlös av att gå hemma men tji fick jag. Har fortfarande inte gjort det jag egentligen ska göra innan bebis kommer men en hel massa annat. 
 
Förra veckan lunchade jag med Joanna och då kikade vi in i den nyöppnade butiken Karamell. Det är Emelie som har bloggen fiffigasystrar som har öppnat en butik med härliga färgglada barnkläder och leksaker. Jag gjorde mitt första impulsköp på väldigt länge. En villervalla-tröja med massa glassar på till Albin, och han blev jätteglad. Fanns även bebiskläder med samma glassmönster så jag skickade en liten blink blink till min kära mor om att bebis önskar sig såna fina kläder sen :)
 
I torsdags tog vi en promenad förbi svärmors hus och då var dom i full gång med att gräva upp trädgården för att lägga plattor.
 
 
Sen gick det fort för plötsligt såg våran trädgård ut så här en dag senare...
 
Kan erkänna att det kändes lite hopplöst en stund då mannen bestämde sig för att gräva upp mer än halva trädgården och jag samtidigt vankar runt med min svullna kropp och vill få ut bebisen. Men den här veckan ser det bättre ut i trädgården efter lite hårt arbete. Daniel har varit duktig, jag har varit så duktig jag kan och Tobias har hjälpt till massor. TACK!
 
Fredag kväll smet Albin och jag hemifrån och gick på Tivoli med Carolina och Theo.
En lycklig grabb.
 
Två lyckliga grabbar.
 
En superlycklig Albin då Carolina var supersnäll och vann en hammare till honom. Vet inte om jag var lika glad för det morgonen efter då jag vaknade runt 05.00 av en pipande hammare i sängen. 
 
I lördags fortsatte grävandet och Dante gjorde mig och Albin sällskap under dagen. Kan erkänna att jag var helt slut på kvällen men roligt hade vi. 
 
Igår tog jag hand om den enorma rosbusken på sidan av huset där det ska bli grusgång. Så här blev det och jag hoppas den överlever kapningen. Det har varit grusgång här för länge sedan. Kantstenen har nämligen stuckit upp mitt i gräsmattan så nu återställer vi det som någon skapat för länge sedan. Känns bra. Jag tycker det känns viktigt att hålla sig lite till husets historia när man gör iordning. 
 
På baksidan ska det bli ett trädäck och ny trappa. Och på höger sida om huset fyller vi upp och ska odla ny gräsmatta. Albins sandlådehög på framsidan försvinner. Lekstugan ska rivas för den är risig och där blir sandlåda och gungställning istället. Knepet är att göra allt till så liten peng som möjligt. Idag bestämde jag också att vi ska passa på att måla om dom vita snickerierna på den sida grusgången ska bli. Bara för att det är korkat att göra det sen när grusgången är nylagd och fin. 
 
Var hos barnmorskan idag och det blev lite av en besvikelse. Två veckor kvar till beräknat datum så nu får bebisen komma när den vill. Men. Bebisen vill tydligen inte alls komma ut i världen. Förra gången var huvudet ruckbart så nu ville jag att det skulle vara fixerat. Men nej då. Huvudet var rörligt igen. Ungen har alltså backat upp lite. Så nu tror barnmorskan att vi får räkna med att gå tiden ut och om vi har otur vänta ännu längre :(
Jag är så trött på att vara gravid. Jag vill bara få ut ungen och att det ska vara över och färdigt. Men men...Bara att vänta.
 
Mina underbara!
 
Ikväll gick Albin och jag en promenad i det sköna vädret. Oskarshamn var tydligen varmast i Sverige idag. Beviset på det var väl dom badande! ungdomarna i hamnen. Fast dom höll ändå på att tappa andan när dom landade i det iskalla vattnet. 
 
Grodan boll.
 
Kommer aldrig tröttna på den här utsikten.

Kommentarer

  • mamma säger:

    Maria, vilken toppenliv ni lever i p-vik, och det kommer att bli jättefint i er trädgård när ni är klara, och bebisen kommer ut när den känner sig redo. Kram

    2013-05-03 | 16:39:45

Kommentera inlägget här: