mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Anonym skriver......

Kategori: Att dela sitt liv med en deprimerad

Anonym:
För mig är det helt obegripligt hur man kan lämna ut sin partner offentligt , så kränkade ....det luktar martyrskap i en dåligt förklädd omtanke . Har inte läst en possitiv sak om din man hittils, kan inte vara lätt att resa sig ur depressionen när/om han läser dina inlägg som du tyvärr verkar skriva för att få egen uppmärksamhet och sympati....
 
Jag gissar att du håller dig anonym för att jag känner dig och för att det inte ska kännas konstigt för dig när vi träffas. men ok.
 
Jag tar inte åt mig av detta inlägg men känner att jag vill svara på det.
 
Min man skrattade åt din kommentar så vi börjar med att tacka för att du fick min man att skratta en stund. Tack!
 
Jag vet inte hur mycket av mina tidigare inlägg du läst men jag började med att skriva att jag har min mans fulla tillåtelse att skriva om hans depression. Han läser mina inlägg och han mår inte sämre av det. Snarare bättre eftersom det är väldigt svårt för mig att prata med honom om hur jag känner det ibland. Och nu kan han läsa det istället och få veta hur jag tänker och känner. 
 
Jag skriver lite för min egen skull ja. Men mest för att jag upptäckt att det finns en väldig massa information om hur det är att leva med depression. Men nästan ingen information om hur det är att vara anhörig till en deprimerad. Och dom som skriver om det är oftast kvinnor som skriver i olika forum om att dom tror att deras man/sambo/pojkvän är deprimerad och vägrar söka hjälp för det. Deras förhållanden rinner sakta ut i sanden och har inte sällan slutat med otrohet tyvärr.
Män skriver knappast alls om det eftersom kvinnor söker hjälp, och får den lätt. 
 
Positiva ord om min man. Anledningen till det kan ju vara att jag skriver om hans depression!? Det finns inte mycket positivt med en depression. Men om jag skulle skriva om min man som person. Som den människa han är utan depressionen så skulle denna blogg inte räcka till för hur mycket jag älskar honom och för hur mycket han betyder för mig. Men jag känner inget behov av att skriva om det här. Jag är ingen gulliplutt-människa som skriver med hjärtan och jag tror inte det är av intresse för mina läsare. Dom som känner oss vet att vi älskar varandra och våra barn. Men jag kan ju inte förneka att vårat liv skulle te sig en aning lättare om depressionen försvann.
 
En annan person kommenterade att jag behövde söka hjälp för mitt kontrollbehov.
Lustigt att du nämner det för jag och Daniel diskuterade det tidigare i veckan. Jag har lite kontrollbehov. Säkert mer än jag vill erkänna. Men ett problem är det inte. Och jag behöver inte söka hjälp. Det är snarare till hjälp här hemma då det hjälper mig att ha koll på allt eftersom jag får ta hand om allt själv. 
 
Jag har kontroll på mitt kontrollbehov :P

Kommentarer

 • Lotta Persson säger:

  Bra skrivet Maria den anonyma personen är det inget att bry sig om. Kramar till dig och Daniel

  2013-10-27 | 22:14:46
 • Moster Eva säger:

  Bra sagt Maria! Kramen till dig och familjen!

  2013-10-27 | 22:34:48
 • Johanna Nimvall säger:

  Va trist att det ALLTID ska finnas folk som ska skriva negativa saker, oavsett vad det gäller. När jag läser din blogg så förstår jag hur jobbigt du har det imellanåt och hur svårt livet kan kännas många gånger. Så varför folk väljer att skriva nedvärderande saker till och om dig har jag svårt att förstå. Men dom vill väl få dig att må ännu sämre.. Själv vet jag vad du är för person och jag ver att du inte är ute efter uppmärksamhet.
  Ta hand om dig och familjen, hoppas allt löser sig och att Daniel får den hjälp han behöver. Kram Johanna (Nimvall)

  2013-10-28 | 03:12:26
  Bloggadress: http://lipidami.blogg.se/
 • Anders säger:

  Bra skrivet Maria, Kram från oss tre!

  2013-10-28 | 08:22:41
  Bloggadress: http://www.seasonsports.se
 • Jenny säger:

  Tråkigt med folk som tror sig veta bättre, men varken kan säga det på ett snällt sätt eller Irl. Hade också problem med sånt, men det slutade snabbt när jag skrev ut att det är relativt lätt att spåra IP-numret. Folk är inte lika tuffa när dom inser att dom inte är så anonyma.

  Jag uppskattar dina ärliga inlägg!

  2013-10-28 | 08:56:02
  Bloggadress: http://prydh.blogg.se
 • ulla säger:

  Har en undra,varför går man in o läser om man tycker du är så negativ.Styrkekramar Ulla.I

  2013-11-06 | 15:15:24
 • Emma säger:

  Men åh! Jag blir så otroligt förbannad på såna där kommentarer. Varför ska det alltid hyschas så förbaskat med psykiska sjukdomar och andra skuldbelagda "sjukdomar" och beteenden som typ alkoholism. Varför ska inte du få skriva vad du känner och hur du mår? Om alla vågade vara lika öppna som du skulle det inte vara så tabubelagt med psykisk ohälsa som det idag är i samhället. Och om hen hade läst din blogg mer noggrant hade hen begripit att du aldrig hade "hängt ut" Daniel utan hans tillåtelse. Jag tycker det är bra att du vågar skriva om det här, dels för din egen skull men också för andra som är i samma sits som du och som tror att de är ensamma. Klart man behöver få lufta sina tankar och dela de med någon. Ibland är det ju lättare att skriva än att prata... Jag tycker du är modig! Stor kram till dig/ Kusin Emma

  2013-11-10 | 22:29:26

Kommentera inlägget här: