mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Klänningar på Kalmar slott och fynda Me&I!

Kategori: Allmänt

Tror detta får bli ett bildinlägg. 
 
Så här glad blir man när man får smaska på banan.
 
I söndags tog vi med mormor till Kalmar slott för att kolla in prinsessornas klänningar. 
Först kollade vi in det gamla kvinnofängelset och alla straff man fick som kvinna på den tiden. Det var så hemskt. Man kände sig så illa till mods när man tänkte på vad kvinnorna fick utstå på den tiden. En hemsk men intressant utställning. 
Ironiskt nog skulle en del av dessa straff kanske behöva användas på dom som dömde i fallet med den våldtagna unga tjejen. Så kanske dom skulle tänka om.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara en bråkdel av alla dom vackra klänningarna som fanns på utställningen. Tyvärr inte dom bästa korten då man inte fick använda blixt och att det var väldigt mörkt i lokalen för att skona klänningarna. Dom var så välsydda. Det syntes att dom var handsydda, handbroderade och bra skräddade. Inget H&M-skit direkt. 
 
Joanna och Jocke har inget kök för tillfället så jag har lagat lite mat åt dem och hjälpt till med ditten och datten. I måndags fick dom kycklingfile med ugnsrostade grönsaker och potatis. Och till efterrätt ville dom ha banan med mjölkchoklad i ugn. Så. Jävla. Gott. Borde man äta oftare.
 
Kanelbullens dag i fredags. Bästa Sara kom hit och hade med sig goda (enorma) bullar och en chokladask till mig. Hon är bäst!
 
 
 
Vi har firat världens bästa mamma/mormor med ost, kex och chokladtårta. Albin blev kvar där och badade spabad i mörkret med isabell och Bella på kvällen.
 
 
Första tanden har tittat fram! Såååååå glad att jag inte ammar!
 
Lova har superfina Me&I-kläder på sig. Kunde inte låta bli att köpa lite till idag när jag var på party hos Carolina. Och en glad nyhet är att Eva Häll kommer finnas på våran Höstbazaar och sälja tidigare kollektioner från Me&I. Så då ska du passa på att fynda superfina, supersköna, rättvisa och ökotex-märkta kläder till dig själv, dina barn och alla du älskar!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: