mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Älskar? Älskar inte?

Kategori: Att dela sitt liv med en deprimerad

Att dela sitt liv med en deprimerad man är att många gånger tvivla. På honom, på mig, på oss. 
 
Han visar inte mycket känslor. Visar inte mycket av något. Han skrattar inte, visar ingen uppskattning. Frågar inget, svarar knappt. Jag får många gånger gissa mig till vad han tycker och tänker. 
 
Att dela sitt liv med någon, att vara gift. Jag tror det innebär att ha någon att skratta med, gråta med, prata om allt med. Att somna i en varm famn och aldrig vara ensam. Men vad vet jag. Jag har inget av det. Men vi älskar varandra. Det borde ju räcka. 
 
Jag förstår att många undrar varför jag har två barn med en deprimerad man. Innan Albin tänkte jag att det var en lat och självisk jävel men det ska vi ändra på. Albin kom och vi förstod snart att det var större än så. När vi ville ha ett barn till ställde jag ultimatum. Skaffa hjälp annars blir det inte fler barn. 
Det tog ett halvår men sen skaffade han hjälp. Då sa dom...vi behandlar depressionen först och sedan gör vi en diagnosutredning.  
Då tänkte jag att det kan ta tid att bli gravid och sedan 9 månader att bära barnet. Då ska det ha blivit bättre. 
 
Tji fick jag. Lova föddes i maj. Dom sa att det ska bli utredning under året. Än har inget hänt. Förutom mer piller och mindre samtal. Så nu sitter jag här med två små barn och deras deprimerade far. Förklara det för en 4-åring. 
 
Men jag har ju alltid något att glädjas åt. Det står fortfarande  ej suicid i mötesprotokollet från psyk. Jippie för det!

Kommentarer

 • T säger:

  Uppmuntra det lilla.
  Ibland kan det vara en stor sak att man fått på sig strumporna idag också när inte allt är som det borde.
  Att får höra "Fy fan så här ser ut" är bra, det innebär ju i alla fall att man försökte och det känns bättre än ett "har du inte gjort nånting idag?".
  "Jag fick på mig strumporna" är sällan ett accepterat svar. Även om det borde vara tillräckligt ibland.

  2013-09-22 | 22:51:39

Kommentera inlägget här: