mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Morotskaka och Apelsincheesecake.

Kategori: Allmänt

Albin ville sova över hos morfar och myrna igår så vi har haft ett tyst dygn. Jag blir liksom nervös när han inte är hemma. Jag går runt, runt och vet inte riktigt vad jag ska göra. Och Lova tittar sig omkring hon med som om hon letar efter honom. Förövrigt så KRÖP HON IDAG!!! Inte för att skryta men hela två krypsteg tog hon, Och sjätte tanden är framme. Hon har sjukt bråttom med allt. 
Albin och jag gick på bio idag med Myrna. Frost. Den var bra men lite mer kärlekshistoria än jag trodde. Myrna har inte varit på bio sen Quasimodo. Det är nästan 20 år sedan så nu var det dags. 
 
Tänkte ge er receptet på morotskakan to die for.
 
Morotskaka
 
4 ägg
4 dl socker
vispa poröst
 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Blanda
 
2½ dl smält smör
6 dl fint rivna morötter
 
Tillsätt mjölblandningen, smöret och morötterna till äggvispet och blanda väl. Häll i smörad och bröad långpanna.
Baka i 175´C i ca 20 minuter.
 
Frosting
 
300g philadelphiaost
100g smör
3 dl florsocker
Vispa mjukt och slätt med elvisp och bred på kakan när den svalnat. Strö över kokos. 
 
Albins underbara kusin Dante har fyllt 3 år. Tyvärr var han febrig så det blev inget kalas. Men jag skickade dit en Fåret shaun till hans lilla födelsedagstårta. 
Men jag glömde öronen. Så hemskt. Hoppas att han inte märkte det. 
 
 
Ville testa något nytt igår, lite inspirerad av Jamie Oliver. Vegetarisk curry. Det blev gott men inte hundra, då jag är på lite okänt vatten. Men ska laga det igen och ändra lite grann så får ni receptet sen. 
 
Daniel och jag kollade på film ihop igår. Minns inte ens när vi gjorde det senast. Första Hobbitfilmen då jag inte sett den än. Den var bra. 
Var sugna på något gott så jag experimenterade lite i köket.
Apelsincheesecake med mjölkchoklad.
 
APELSINCHEESECAKE MED MJÖLKCHOKLAD

Botten:
75 g smör
10 digestivekex
1 msk kakao
 
Fyllning:
200 g Philadelphiaost
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
rivet skal av en apelsin
1 msk saft av apelsin
 
Smält smöret och blanda med dom krossade kexen och kakaon. Tryck ut i en form och ställ kallt för att stelna. 
Vispa osten mjuk och tillsätt resten av ingredienserna. Vispa allt ihop pösigt och bred ut i formen. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter. Garnera med mjölkchoklad och lite rivet apelsinskal och njuuut.
 
Titta vad fint han tar hand om lillasyrran. Idag råkade han buffa till henne så hon ramla på näsan och då var han jätteledsen för det en lång stund. Sötnosen. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: