mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

slow cooked chicken

Kategori: Allmänt

Lagat goood mat idag.
 
Testade slow cooked chicken. Alltså att tillaga kyckling eller annat kött på låg temperatur under lång tid. Och kycklingen blev så saftig och mör att den nästan ramlade isär. Så gott. Och såsen blev jättegod. 
Använde inget recept utan gick på känn så här får ni mitt recept.
 
SLOW COOKED CHICKEN
 
4 kycklingfileer
2 vitlöksklyftor
2 små rödlök
3 dl grädde
kulörsoja
salt
peppar
rivet citronskal
 
Lägg fileerna i en ugnssäker form. Gärna en med lock annars får du använda folie. Dela rödlökarna och vitlöken i klyftor och lägg på. Krydda, droppa lite soja över och riv lite citron över. Häll över grädden och laga i ugnen i 155´C i knappt två timmar. 
Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Mixa det som är i ugnsformen och sila och du får en mycket smakrik sås. 
 
 
TIPS! Vi åt blomkålsmos till kycklingen. Och man kan äta hela blomkålen. Jag strimlade både blasten och roten från blomkålen och stekte tillsammans med paprika, selleri, olja, salt och peppar. Jättegott. Inget svinn.
 
Har du tröttnat lite på din matlagning så kan man lätt förnya dom vanliga rätterna. Ris kan smaksättas med saffran, buljong eller örter. 
Pasta kan smaksättas med saffran eller koka med i maträtten.
Potatis kan kokas, pressas, stekas, ugnsbakas eller koka med i maträtten.
Man kan också byta ut dessa. Ris till blomkålsris, potatismos till blomkålsmos, potatis till rotsaker. 
Pasta till zucchini.
 
Så om du älskar potatismos kan du ju blanda i morötter. Vill du ha den vanliga korvstroganoffen kan du ju smaksätta riset. Alltid kokt potatis till fisken? Pressa den och toppa med en smörklick. Det blir skillnad utan större ansträngning. Och det är inte jobbigare att skära andra grönsaker än sallad, gurka och tomat. Variera salladen kan göra mycket.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: