mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Tänka på sig själv

Kategori: Allmänt

Inte gjort mycket senaste veckorna. Helt vanlig vardag igen liksom. 
Dagis, handla, tvätta, städa, laga mat...allt det vanliga. 
 
Snön har kommit. Och barnen får äntligen ta fram sina pulkor. Hoppas den stannar lite så jag hinner gå till pulkabacken med Albin i helgen. 
 
I fredags blev det en liten roadtrip med svärmor. Först till stugan där vi letade fram gamla fina gardiner som ska upp i Lovas rum. Sen till Hjulet i Mönsterås. Och jag hittade mitt skåp!!!! Så jävla glad. Det bara stod där och ropade på mig.
Och vet ni vad det kostade?! 120 kr! Ingenting nästan. 
Nu kan vi gömma alla leksaker. TACK mamma för julklappspengarna som räcker långt nu. Och Tack svärmor som hjälpte mig hitta skåpet och få hem det. Och tack Daniel som tiger om vad han tycker om skåpet ;)
 
Fick 1200kr i julklapp till bara mig. Det känns konstigt att kunna köpa till bara mig. Bevisligen svårt också eftersom jag nu köpt en möbel till oss alla. Men jag har även köpt en tröja på tradera som jag väntar på. Vad jag ska köpa för resten av pengarna vet jag inte än. Men dom ska användas jävligt väl. 
Fick även pengar av pappa som jag och Daniel firat sen bröllopsdag med. Bio och middag i Kalmar. Såg Anchorman 2 som var väldigt rolig. 
 
Det här med att köpa något till sig själv, tänka på sig själv. Det händer inte ofta. Jag kan liksom inte. Och det behöver ju inte handla om pengar. Kanske snarare om tid och ork. Det finns så mycket som jag skulle vilja göra. Sånt jag tycker om, men som aldrig blir av. Barnen kommer först. Sedan hemmet. Och för att barn och hem ska funka så behövs det ju tyvärr pengar. Och pengar genomsyrar precis allt nuförtiden. Vare sig man vill eller inte, har några eller inte.
Jag kan säga att om jag hade varit ensamstående så hade jag inte haft två barn, hus och två bilar. Nu är jag inte det, tack och lov. Men jag står alltjämt ensam i mycket ändå.
Jag är inte olycklig. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att jag skrattade mig igenom dagarna. Barn är glädje. Men glada barn får man bara om man tar hand om allt runt omkring. Och det är mycket. Ibland känner jag att jag inte spenderat tillräckligt med tid med barnen i famnen. Att jag inte tittat dom tillräckligt i ögonen. Det svider. Då spelar det ju ingen roll om den rena tvätten ligger vikt i garderoben, om disken är undanplockad och golven rena. Men samtidigt kan jag ju inte sitta och leka med barnen i smutsiga kläder, på ett smutsigt golv med tom mage. Det rimmar inte.
Därför sliter man och gör så gott man kan. Och det funkar ju. Men när allt det viktiga är gjort finns inte en droppe ork kvar till att läsa retro-tidningen, sy något fint, måla en tavla, klä om en stol, fixa den lösa golvsockeln, baka något gott, plantera en blomma, välgörenhet, läsa en bok, sy om kläder, fynda på loppis, umgås med vänner, kolla på en film, mysa med min man m.m.m.m. Men någon gång kanske...
 
Varit hos mormor och fikat och då hittade jag en lampa på kupan som ropade på svärmor. Fulsnygg eller hur. Tror den ska byggas om lite. Tänk om hon bodde lite närmare. Då skulle jag ta barnen och promenera dit ofta och baka med henne. Och prata om förr. Förövrigt min snygga mormor i prickig blus på tavlan längst till höger på nya skåpet. 
 
Så här kan hon sitta och leka lääänge. Och är brorsan med är det ju ännu roligare. Sitter jättebra nu och fjärde tanden är framme i överkäken nu, femte på gång. 
Fortfarande skitglad jämt. Men nu har hon börjat bli lik brorsan med en sak. Inte somna. Det tar jättelång tid att söva henne på kvällen. Hon är varken arg eller ledsen. Hon gör bara allt för att inte somna. Man kan ju missa något liksom. Hon pratar, ropar, klättrar med fötterna på spjälorna så hon åker runt, runt i sängen. Precis som Albin när han var liten. Till slut är man så frustrerad att man skrattar. ,
 
Albin har ju sina specialintressen. Från 2-4 års ålder var det Angus Young dygnen runt. Nu är det Harry Potter. Han andas Harry Potter. Och jag och Daniel vill bara kräkas på Harry Potter. Men allt för barnen, eller hur. 
Här har han gjort en Harry Pottergubbe. Vissa dagar känner jag att jag måste påminna honom om att han är Albin. Antar att våran semester i sommar får gå till Norrköping där det är Harry Potter-mässa. Ser man ju fram emot......
 
När Harry, förlåt Albin, väljer lördagsmys blir det chokladpannacotta.
Smakade mer som chokladpudding än pannacotta, men gott var det. 
 
Hittat en bra app att fixa bilder i mobilen. Första gången jag ger mig på sånt här men blev ganska nöjd. Snapseed heter den. 
Originalbilden.
 
Godnatt

Kommentarer


Kommentera inlägget här: