mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

bagare/konditor?

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort det. Skickat ett mail till Nilssons konditori för att se om dom kan ta emot mig som lärling till bagare/konditor. Nu får vi vänta och se.

Leon med familj var mycket nöjda med tårtan :) Den var visst jättegod som tur var.

Fylld med glasskräm och färska blåbär, spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan. Synd att jag jobbade och inte kunde vara med på Leons dop (och smaka tårtan).

Imorgon är det inskolning för Albin. Och så mycket att tänka på. Det ska med allt möjligt dit, blöjor, namnade kläder, tandborste ryggsäck, dubbla uppsättningar regnkläder och skor. Så i torsdags blev det ju en sväng på stan med Sara och mamma. Albin fick två par stövlar av sin underbara mormor och jag la undan tre par gympadojor till honom som vi ska hämta imorgon. Det blev också en hel del mjukiskläder. I fredags fick han också present. En lite sen men mycket omtyckt duplo-brandbil i 1-årspresent av Sofie med familj.

Skulle haft ett Meandiparty 5 september men det är inställt. Ser fram emot Carolinas meandiparty i oktober istället.

Daniel fyller 25 år nu i september, och jag fyller 25 år i oktober. Men nu är ju Daniel tvungen att jobba helger så det blir nog inget kalas. Får jag ju inte baka något :(
Och detta blir en ganska fattig månad så presenter får vänta. Tur man kan leva på kärlek för det har vi :)

Har en del planerat denna vecka. Dels inskolningen, sen får vi flera fikabesök som jag ska baka till, tänkte pröva grillbuffen på Terassen med mamma, systrar och övriga, kanske ska jobba lite, hjälpa syrran med att baka till hennes jobb, baka tårtor till pappas 50-årsfest, storhandla, och allt det vanliga hemmastyret. Är livrädd för att börja stämpla igen och sitta hemma arbetslös så nu bokar jag upp dagarna helt.

Mot en säker död, med en liten chans att överleva. Vad väntar vi på? Älskar dvärgen i Sagan om konungens återkomst. Filmen håller på en timme till, undrar om det är värt det?! Fast jag är ju rätt van vid få timmars sömn nu.

Har fått en tårtbeställning till till november. Så kul ju :)

Tack för alla fina komplimanger om tårtan :)

Kommentarer

 • Tina säger:

  Hej gumman

  Tårtan blev jättefin, vi håller tummarna för lärlingsplatsen! Vilka fina bilder du har lagt upp sen vi var där ;-)

  Puss & Kram Tina och Anders

  2010-08-23 | 09:57:35
  Bloggadress: http://www.seasonsports.se
 • Erika - Bakglädje säger:

  Spännande att få gå som lärling. Hoppas att de tar emot dig.

  2010-08-23 | 15:41:11
  Bloggadress: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här: