mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Misslyckat

Kategori: Allmänt

Igår var en låååång dag. Jag gjorde ingenting vettigt, förutom att tvätta lite. Vädret var tråkigt så vi höll oss inne.

Daniel lagade god mat. Han lindade in kryddstark korv (red hot) i bacon och la i en ugnsform med lite morot och blomkål. Gjorde en kall vitlökssås och sallad till det. Gott. Vilken karl jag har.

Jag tänkte att jag skulle baka kakor till kalaset igen. Och det blev pannkaka av allt ihop. Det är biskvier som min farmor brukar göra. Men jag hade väl lite bråttom så jag glömde skala mandeln innan jag malde den. Kom på det när kakorna var på väg in i ugnen. Dom blev bruna istället för ljusbeiga, givetvis. Och då skalet hängde med kanske mängden blev fel, för dom flöt liksom ut och blev porösa. Dom bjuder jag inte på. Men vi smaskade på några stycken. Och då blandade jag bara i en liten nötcreme i lite vispad grädde och hade imellan. Men det var inga skönheter precis.

Dom gick att äta. Smakade som kakor. Men inte som farmors kakor.


Far och son diskuterar om mors kakor duger att äta eller inte. Albin ropar sen till, till, så jag antar att dom var ätliga :)

Får väl göra om och göra rätt.

Jag och Albin hade lite fredagsmys när Daniel hade gått till jobbet. Han ska sitta i soffan, invirad i filten med en kudde. Vatten ska han dricka och gärna något att mumsa på. Ikväll blev det några salta pinnar. Ibland är det frukt eller russin. Vilken vana min son har skaffat sig. Och det går inte att ändra på. Inte för att jag vill det. Han är ju så go :)


Nam namIdag blev det en tur till parken. Albin plockade fina löv och vi tittade på fina blommor vid fontänen. Ankdammen besökte vi också.

Sen blev det fika med Joanna. Och Albin han åt så det stod härliga till. Blev en liten runda på stan också. Djuraffären gillade Albin med alla fishar (fiskar) och pippi (papegojjor). När vi fått iordning i huset kanske det blir ett litet akvarium. Tack Joanna för en kul dag på stan.

Albin sov inte igår på dagen. Och när jag la honom på kvällen tog det knappt tio minuter så hade han slocknat. Idag ville han inte heller sova. Tio minuter sov han i vagnen sen tyckte han att det räckte. Men ikväll körde han sitt race i sängen som varje kväll. Sjöng och pratade i säkert en timme.

Tänk om han aldrig mer tänker sova på dagen. När ska jag då baka?

Kommentarer

  • Joanna säger:

    Haha tack själv, och sorry för att jag släpade med dig till djuraffären 40 gånger ;)

    Får ses snart igen!

    Kram

    2010-10-11 | 00:05:20

Kommentera inlägget här: