mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

typiskt

Kategori: Allmänt

Kunde ge mig faan på att det stod pris för internetbetalning 38,70kr på mitt konto när jag loggade in nu. Det sitter någon jävel på banken och håller koll på när man är som fattigast och drar den avgiften just då. Så jävla typiskt.


Får det lov att vara lite gash?!

Albin lagar väldigt mycket mat just nu. Mycket gash (glass) blir det. Här har han smulat sönder ett höstlöv i en liten hink. Och sen bjuder han mig på det. Han är så söt.


Lövpinnen funkar utmärkt som visp.

Efter ett tag förvandlades gashen till konfetti och hamnade över hela golvet. Jippie.

Igår vad det kalas för Isac som fyller 7 år idag. GRATTIS!

Jag fick lite kli i fingrarna så jag var tvungen att baka :)
Gav mig på Cake balls. Och det gick ju sisådär, som vanligt. Allt ska ju vara första gången någon gång. Så nu har jag lärt mig till nästa gång.


Dom blev iaf jättegoda.Cake balls

24 st

Kakor:
240 g kaksmulor av sockerkaka (ca 1/3 av en hel sats sockerkaka)
1 msk kakao
40 g philadelphiaost

Dekoration:
200 g choklad

Gör så här:
Smula sockerkakan och blanda i kakaon. Rör i philadelphiaosten. Tillsätt mer philadelphia om massan känns för torr, den ska fastna ihop när man trycker ihop den. Ställ in massan i kylskåpet en stund innan du fortsätter.

Rulla massan till 24 små bollar. Trä bollarna på pinnar. Ställ in i kylskåpet ytterligare en stund innan du fortsätter.

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa pinnarna i chokladen och låt dem stelna. Ett bra sätt att förvara dem är i ett glas fyllt med socker eller salt. Dekorera efter önskemål.

När jag fyller muffins med fyllning så sparar jag "toppen" som man skär ut ur muffinsen. Och dom använde jag istället för sockerkaka. Jag använde lite mer än 40g philadelphia, men det beror väl på hur torra kaksmulorna är innan. Det var väldigt lätt att rulla bollarna, bara knåda ihop det lite först så det blir som en deg. Jag täckte mina med vit choklad, färgad med pyttelite grön färg, vilket var lite krångligt eftersom den inte blir så lös. Så jag fick bre på den med sked istället för att bara doppa dom. Vet inte om vit choklad alltid beter sig så, eller om det bara är just det märket. Får testa ett annat märke.  På toppen hade jag lite crunchy-kulor som man hittar vid strössel i butiken. Dom har jag använt till lite allt möjligt.

Vi tar ju helg nu så idag blev det tacogratäng med sallad till middag. Gott.

Blev en sväng till svärfar i tjuståsa ikväll med. Dom firade Isac lite idag med och vi blev bjudna på god fika.
Pratade lite med Daniels farmor och farfar om huset. Det är mycket papper som ska fixas nu.

Jag är skittrött så nu får det bli sängen för mig.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: