mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Ghaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Hej på er. Snabb uppdatering!

Igår fick vi hjälp av våra pappor att flytta allt till huset så nu ser det ut som ett större kaos där. Daniel sov där inatt för att hålla igång vedpannan och jag och Albin sov hos min morfar och Myrna. Där har Albin varit hela dagen, Daniel har kört det sista till huset och skräp till storskogen. Och jag har fått hjälp av bästa svärmor att städa lägenheten. Så nu är vi färdiga med den och imorgon bitti lämnar vi nycklarna. Skönt.

Sitter hos svärmor nu och betalar räkningar. Albin sover här inatt och jag och Daniel sover i huset. Imorgon ska jag och Albin mysa på förmiddagen och sen ska jag och Daniel ta tag i övervåningen, fixa Albins rum och förhoppningsvis hinna städa badrummet. Sen får vi se vart vi sover imorgon natt. Albin har haft lite feber i helgen och haltat runt lite på en ond fot. Men det har gått bra med alla barnvakter. TACK TACK TACK!!!

Nu ska jag och Daniel till huset och röja lite. Sova kan man göra när man är död.

Min kropp gör ont och jag vill ha godis!

Förhandlare nr.1!!!

Kategori: Allmänt

Fick veta av hantverkaren att ugnen inte var med och att den skulle komma först på onsdag. Och då surnade jag till.
Det fick vara nog. Utan ugnen kan dom nämligen inte heller montera micron som ska vara över och då kan vi inte använda köket alls på en vecka eller mer. Så jag ringde peter på Electrolux home i Mönsterås och frågade var min ugn var?

Då sa han att den dom hade haft liggande till oss hade varit i fel färg så dom har beställt en ny som vi kan få på fredag! Fredag ropade jag..och Albin ännu högre :)
Då sa jag NEJ. Jag ska ha min ugn på måndag inget annat. Annars kan vi inte använda vårat kök alls och vi flyttar in i helgen.
Ojdå...det hade han inte tänkt på erkände han.

Så då förhandlade vi lite. Ugnen vi ska ha finns i en lite lyxigare variant. Samma ugn i samma färg men med några fler funktioner. Och den kostar 4000kr mer. Och en sådan har han står i butiken. Så den får vi på måndag. Och mellanskillnaden står dom för som kompensation för allt strul.

Och så frågade jag om fakturan som jag inte fått än. Den sa han skulle kommit för en vecka sen men att han har hållt på den. Electrolux har nämligen en kampanj i februari. Så om man handlar varor av dom i februari så kan man skicka in kvittokod och produktnummer till dom så får man tillbaka 1000-2000kr av Electrolux. Så han ska kolla om det gäller våra vitvaror och isf dröja med fakturan tills dess så att vi kan ta del av kampanjen. Bra där.

Jag får vara nöjd med den kompensationen tror jag.

Daniel har varit och eldat i huset så det finns värme i huset till nästa vecka. Imorgon hjälper pappa mig att beställa downlights till köket. Och på eftermiddagen går Albin hemifrån här för sista gången. Då lämnar vi honom hos min mamma där han sover till söndag. Och när hon ska till jobbet får han åka till morfar och myrna. Och där sover vi till måndag och sen får vi se vad som händer.

Imorgon packar vi det sista. På söndag går flyttlasset och jag städar huset. På måndag försöker vi flytta soffan och det blir städ och besiktning av lägenheten. Hantverkarna kommer och går nästa vecka och gör det sista lite överallt. Sen blir vi ensamma i vårat nya hus.

Sen finns det givetvis lite smågrejer att fixa. Entren ska tapetseras, tre trösklar ska göras iordning (det ingick tydligen inte i överenskommelsen med golvkillen), två dörrar ska göras fina, alla innerdörrhandtag ska på, duschhandtag bytas, kartonger packas upp, huset inredas, trädgården ska rensas m.m.m..m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m..m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.

Hoppas att jag får sova längre än kl.5 imorgon bitti. Albin har varit extra morgonpigg den här veckan och jag har hittat lego i hans säng på morgonen.

Som ni märker har vi fortfarande internet och telefon. Ska bli intressant att se hur länge vi blir utan i huset. Sånt är extra poppis när man är arbetssökande!

Godnatt

hahahahhahahhahahahahha

Kategori: Allmänt

Och nu fattas ett fäste till ett element!

bläääääääääää

Kategori: Allmänt

Räkningarna är betalda. Behöver väl inte berätta hur roligt det var.

Vi får våra 100 000kr men dom kommer inte räcka. Frågan är hur mycket som fattas och hur vi ska lösa det.

Flyttlasset går på söndag så nu är det bara att invänta snöstormen tills dess.

Idag har dom ringt flera ggr och frågat efter grejer. Först undrade dom om jag visste var termostaterna till alla element var någonstans. Rörmokaren ska ha lämnat dom för ett tag sen i en liten grå kartong utan text på. Men ingen har sett den. Varken Daniel, jag eller hantverkarna. Jag tror inte att han har lämnat den. Och har han det så är dom nog kastade med skräpet.
Sen undrade dom var handtaget till balkongdörren var. Det har jag haft i bilen för att kunna köpa rätt cylinder till. Sen har jag lämnat det i huset eller till Daniel. Men han hade givetvis aldrig sett det. Skitbra ju.

Nu är Daniel och pappa i huset för att testa ett par LED-downlights. Tror att målaren målar lister, rörmokaren sätter upp element, hantverkarna sätter in vitvaror, elektrikern fixar lysknappar och sopgubben ska byta container utanför. Men jag vet inte. Jag är så trött idag att jag inte ens orkar svära. Försöker boka in barnvakter och sovplatser till Albin för några dagar framåt.

Fick ett brev från kommunals a-kassa idag att dom vill ha papper över mina uttagna föräldradagar från försäkringskassan. Och jag undrar givetvis varför så jag ringer och frågar.

Jag frågar varför dom behöver dom uppgifterna.

Hon svarar: För att vi behöver dom.

Jag: Ja men varför?

Hon: Vi skulle ju inte be om något som vi inte behöver

Jag: Nä självklart. Men VARFÖR behöver ni dom?

Hon: För att komplettera.

Jag: JA...men VARFÖR behöver ni komplettera?

Hon: För att du har deklarerat föräldraledig på ett kassakort och vi måste kontrollera det.

Jag: Tack...det var allt jag ville veta. Då fixar jag det.

Sen ska jag då ringa försäkringskassan för att fixa dom här papperen...

Välkommen till försäkringskassan. Vi har tekniska problem. Du kommer att kopplas till kundtjänst...Men vi kan inte svara på dina frågor.

GHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Varför koppla vidare om ni inte kan hjälpa mig. Jag undrar om det är människor som arbetar på alla myndigheter i Sverige.
För om alla tänker efter nu och är riktigt ärliga. Är det någon någonstans som känner någon eller känner någon som känner någon som faktiskt jobbar på försäkringskassan eller akassan? Jag har då aldrig hört om någon.
Jag tror det är korkade aliens som jobbar på alla myndigheter. Så det så.

Nu är det dags att packa lite mer...

Nu vill jag ge upp

Kategori: Allmänt

Jag har konstaterat att:

- Även om vi får låna dom 100 000kr till som vi bett om så räcker inte pengarna.

- Att det är svårt att äta och gråta samtidigt

- Att det tär på ryggen att packa

- Att det alltid finns fler problem

- Att min son är bra på att trösta. Även om det faktiskt ska vara jag som tröstar honom.

- Att det är skitsvårt att köpa LED downlights till kökstaket. Det är en djungel där ute. Och alla webbutiker är skit!

- Att det inte är bra att montera fönsterfoder efter tapeter. Men så blir det när det är bråttom.

- Att det märks när bara män vistas i ett hus. Badrummet måste saneras innan jag flyttar in. Är det så svårt att pricka rätt undrar jag?

m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m..m.m.m

fortfarande här

Kategori: Allmänt

Vi har fortfarande internet och telefon kvar i lägenheten. Men har inte så mycket att skriva om just nu.

Det händer massor med smågrejer och stora grejer i huset just nu. Men inget som jag minns pga trötthet.

Här hemma packar vi för fullt, gosar lite, Albin är på dagis varje förmiddag, vi försöker få i oss lite mat ibland och jag städar och städar.

Fick ett obeskrivligt behov av friterade lökringar idag. Men kunde inte komma på någonstans man kunde köpa det. Så det fick bli vitlöksbröd med tunnt skivad tomat på och morotsstavar med dipp. Fick sen tips om att det kunde finnas på maggans eller sibylla så jag får kolla upp det imorgon.

Och givetvis när vi kollar på per moberg mitt under vitlöksbröden. Vad gör han då tror ni?! Jo han friterar lökringar! Vad är oddsen för det. Som för att håna mig!

Vunnit en fin gardin till Albin på tradera och hittat lite kläder åt honom på rea på maxi. Känns bra.

Nu ska jag sova.

panik

Kategori: Allmänt

Jaa. Vad ska man säga. PANIIIIIIIIIIIIIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vet fortfarande inte vilken dag flyttlasset går men vi fortsätter packa iaf.

Albin fick vara på dagis på förmiddagen och jag tog kanske min sista dusch här i lägenheten. Sen blir det att hyra in sig hos andra tills man kan bo i huset. Var på materialmännen och köpte lite grejer. Bl.a. en trappgrind.

Blev en LCHF-ost och baconpaj till lunch. Och på eftermiddagen åkte vi till Påskallavik. Albin var med farmor medans vi gick bort till huset en sväng. Kan ju inte ljuga och säga att vi blev lugna av den synen direkt. Köksskåpen är uppe, alla tapeter är färdiga, golven på övervåningen är färdiga. Men det var en del annat som oroade. Dom hade varit och tagit mått till bänkskivan idag och hade sagt till Daniel att det skulle ta två veckor!!!! Vi har fått sagt till oss en vecka innan. Och så länge det inte finns bänkskiva finns det heller ingen spis eller diskho. Jippie!
Imorgon ska golvkillen slipa hela nedervåningen och sen ska han lacka i några dagar. Och efter det är golven känsliga. Hantverkarna ska göra färdigt fönsterfoder under veckan. Målaren ska spackla, slipa och måla alla golvlister och fixa lite med några tapetsnuttar. Ytterdörren ska bytas. Halltaket ska fixas. Vitvarorna kommer på måndag. M.m...............
Och den där trappgrinden blir inte lätt att få dit. Blir till att stapla kartonger där tills vi har löst det problemet.

Och vet ni vad?! På måndag ska vi lämna ifrån oss nyckeln till lägenheten. Då ska den vara städad och klar.

Ni kanske förstår min panik. Vi kan snart börja bära in grejer på övervåningen, men gärna göra det innan han lackar golven nere och sätter textilen i trappen. Och vi vet inte när det är.
Vi har ingen som kan hjälpa oss flytta. Och vi vet inte vilket fordon vi ska ha.
Möbler till nedervåningen (vår skitstora soffa) får vi flytta in först på måndag. Så då får jag städa runt allt det. Och då måste vi ju ha folk till det och ett fordon igen. Och givetvis inte krocka med vitvarorna som kommer då. Och mitt i allt detta är det också meningen att vi ska kunna sova någonstans, äta någonstans, skita någonstans och min rygg får inte paja. Eller psyket för den delen. Stackars stackars Albin. Det märks på honom nu att han inte mår bra av det här. Ångest!

Och idag låg det också en elräkning i postlådan och väntade på oss. Byggfläktarna har stått på i huset hela december. 8000kr! Inget jippie! Och min ersättning från a-kassan sjunker nu från 80% till 70%. Inget jippie. Och jag jobbade bara två turer i december så det blir ju ingen fet lön av det. Inget jippie. Annars är allt bra! (lögn)

Och from imorgon har vi inget internet eller hemtelefon här. Så vi går bara att nå på våra mobiltelefoner tills vi har flyttat in i huset och kopplat in allt. Så det blir kanske lite bloggtorka här i några veckor.

Kanske lånar en dator någon gång ibland och uppdaterar er lite om läget. Ni kan väl skicka oss en lyckospark i röva :) Eller en miljon kronor. Det kan också vara bra.

Citron-och vaniljcupcakes

Kategori: Allmänt

Grattis Claudia som fyller 30 år idag! Hoppas att du blev nöjd med dina cupcakes och att du fick en kul fest!


Fyllda med lemoncurd och toppade med vaniljfrosting. Dekorationer i marsipan och flowerpaste. Och lite pärlemorglitter på det :)
Ännu en frosting som inte riktigt blev som jag ville :( bara att testa vidare)


Gjorde alla lite olika med rosa och lila blommor och hjärtan


En lite finare och större till födelsedagsbarnet :)Idag har jag packat, städat och rensat. Passade också på att ta en liten sovmorgon då Albin sovit hos mormor.
Han har varit jättesnäll hela helgen. Saknat honom så, och vi hann med en liten mysstund innan det var dags för honom att sova.

Igår blev det kebab till middag. Och sen åt Daniel pizza på jobbet. Och idag blev det pizza igen. Nästan allt är nerpackat i köket nu så det blir väl bara snabbmat framöver :( Tur att vi ska röra på oss en del den här veckan. Men det kommer bli dyrt tyvärr. Usch vad trött jag ska bli på snabbmat. Och stackars Albin får väl äta burkmat.

Nu är det dags att sova

opepp

Kategori: Allmänt

Har lämnat Albin hos min mor hela helgen för att få en massa gjort. Men det går långsamt. Har bakat 36 cupcakes, packat lite, packat ner granen, plockat och styrt här hemma, rensat lite i förrådet m.m. Men jag kunde ha hunnit så mycket mer! Blev en fika hos mamma ikväll för att träffa Sara som är hemma i stan i helgen. Blev en liten paus i flyttstressen.

Min hjärna funkar inte. Kan man anlita packhjälp tror ni? Jag kan inte ens få mig själv att gå och sova. Fy fan.

Massa muffins och kök!

Kategori: Allmänt

KÖKET HAR KOMMIT!!!!!!!!!!!!

Lämnade Albin på dagis imorse och fixade en massa ärenden. Sen ringde telefonen. DHL var på väg med köket.
Hantverkarna var redan i huset så dom tog emot det på förmiddagen och började sätta ihop det :)

Daniel åkte till huset när han vaknade för att kolla hur det blev. Han  tog också ett beslut om en ändring och beställde två skåp till, och det blir nog mycket bra.

Alla tapeter är färdiga med. Fattas bara några lister och det ska målas på fönsterfogar och smygar. Det ser äntligen ut som ett hus och jag kan så smått börja föreställa mig att vi ska bo där om ungefär en vecka. Hur nu det ska gå till?!

Jag jobbade i onsdags med och Daniel var tvungen att måla plank igen så då var Albin hos farmor, Alfred och Stålfarfar. Även på torsdagen var han där och målade. Murstocken har han målat färdigt. Och hans farfar har satt ditt sotluckan som vi hittade på tradera för 150kr. Så det ska bara fyllas i lite färg runt den. Och så har han målat öppna spisen en gång. Han är så duktig min karl!


Vardagsrummet. Den är svart med guldmönster på men bilden blev inte superbra.


Köket på väg upp :)


Svart matrumstapet med gröna blad som går in i köket.

Önskar jag kunde visa en bild på hallen med den superfina fondtapeten i trappen men dom bilderna finns på daniels mobil. Men det får väl bli en bildkavalkad här när vi är inflyttade.

Häromdagen kom det ett stort paket med posten. Jag blev jätteförvånad när jag öppnade det och fann en tjock bakbok i. Hade visst vunnit den i tidningen hembakat genom att maila in namn och adress. Den är så fin och jag ska definitivt baka något gott ur den när vi kommit iordning i huset.


Jan Hedh, 277 sorters kakor! TACK HEMBAKAT!

Fick en beställning på 36st cupcakes till lördag så igår gjorde jag en massa marsipandekorationer till det, och idag har jag bakat muffinsen. Och muffins blev det. Tog nog i lite för det blev en väldans massa smet och en hel massa muffins. Hela köket är fullt med muffins. Men det kan ju vara bra att ha i frysen till alla inflyttningsfikor som komma skall.

Min underbara!


Godnatt!

God äppelpaj

Kategori: Allmänt

Iväg med Albin till dagis, hämta Daniel, till Materialmännen och hämta kärra och plank, lämna Daniel hemma så han kan hämta Albin, jag tar kärran med till huset och lämnar grejer.

Hantverkarna undrar vart köket är. Jag undrar vart köket är. Ringer Electrolux, köket kommer till DHL på fredag, så då får väl vi det kanske på måndag då. Jag blir lite arg eftersom vi vill ha köket nu och behöver köket nu. Men det går inte att skynda på. Daniel N blev inte heller glad då tidsplanen spricker helt. Fan.

Åker hem, beställer cylindrar till ytterdörrarna, åker till Byggebo och ser väldigt söt ut och undrar om vi kan få hyra lägenheten en eller två veckor i februari eftersom vi inte har något kök i vårat hus. Hon lovar att återkomma om det måndag, senast tisdag ( hon har inte ringt).
Handla, hem, laga mat...och så ringer telefonen...

Fick jobba kvällen helt plötsligt. Fick sitta extravak på avd. 7.
Så då fick Albin va hos min morfar och Myrna eftersom Daniel var tvungen att åka till huset med dom nya låscylindrarna till dom nya ytterdörrarna.

Idag fick jag också jobba, så Daniel fick lämna Albin på dagis och fixa en ny låskista som var fel, åka till huset med den och åka hem lagom så han kunde hämta Albin igen. När jag kom hem lagade han god köttfärssås.
Efter maten åkte Daniel till huset igen och har varit där och slipat, dammat och målat golvlister.

Vi fick lite fikabesök ikväll. Mamma, Isabell, moster Eva och Kennet tittade förbi. Var väl sista fikabesöket i den här lägenheten.
Gjorde äppelpaj med lite ny smak.

La skivade äpplen i en ugnsform. Socker och kanel på. Blandade ner lite hackade hasselnötter och lite kanel i en vanlig smuldeg pch strödde över äpplena. Sen ringlade jag lite honung över och in i ugnen.
Blev lite knaprigare och godare...Väldigt nöjd.

Jag styr med nya grejer att annonsera ut på Tradera inom kort. Fast jag borde egentligen sova.

Dipp och glass

Kategori: Allmänt

Jag och Albin har haft en ganska mysig dag. Tvättat lite och tagit hand om disk annars har vi bara lekt.

Till middag blev det Isterband. Oftast gör jag dillstuvad potatis till men idag ville jag lyxa till det pyttelite.

La skalad och klyftad potatis och rödbeta i en ugnsform. Blandade runt det med salt, olja och peppar. La isterbanden på det och in i ugnen. Gjorde en god dillsås bredvid. Blev mycket gott.

Rödbetor tar liiite längre tid än potatis så gör dom bitarna lite mindre än potatisklyftorna så blir dom färdiga samtidigt. Glöm inte att nagga korven annars spricker den lätt.

Gottesugen ikväll. Först dippade vi lite grönsaker. Och nu sitter jag med en skål med chokladmjukglass och minimarshmallows.

Kom på en bra sak idag. Det gör inget om jag skulle gå upp i vikt. Om vi någon gång i framtiden skaffar ett barn till så behöver jag dom extrakilona under graviditeten. Skitbra ju.

Har ingen plan alls för den kommande veckan. Förutom jobb på onsdag och lite fikabesök. Daniel blev sugen på kanelbullar så det får vi väl baka imorgon om vi har tid.

bilder kommer här...

Kategori: Allmänt

Tiden går för fort, alldeles för fort.

I torsdags blev det dagis för Albin. Det gillade han. Under tiden var jag och Daniel och kollade på tapeterna igen. Och vi ska ha dom vi hade bestämt sedan innan. Man kan alltid tapetsera om om det inte skulle kännas rätt. Vi plockade ihop en massa plank och Daniel tog kärran med till huset. Jag hämtade Albin på dagis och lämnade honom hos min älskade morfar och Myrna. Sen åkte jag till huset och gjorde lite nytta.

Dom nya ytterdörrarna står och väntar på att bli uppsatta. Och jag har målat en jävla massa plank, bla innerfoder till fönstren.
Vår vackra trädgård


Våra fina nya fönster


Köksgolvet är grovslipat

Här var det fur

Grovslipade golv och tapeter färdigt uppe

Vårat sovrum. Här var det grangolv.


Allrum uppe

Albins jättefina rumHär sitter jag mitt i kaoset och käkar pizza. Första middagen i huset.


Daniel målade murstocken.

Fredagen var inte min dag. När det var dags för frukost var smöret mjukt och mjölken varm. Kylskåpet var trasigt. Närmare bestämt termostaten. Albin var skitsur för att han fick vänta på sin gröt. Gröt som han fick äta med bara sylt. Och bröd utan smör eller pålägg. Härligt.

Tog sedan några timmar att få tag på byggebo. Och så kom dom precis när det var dags att laga mat. Och eftersom jag inte ville stå röv mot röv med reparationskillen så fick det bli enkel met som makaroner och falukorv.

Sen stack jag till jobbet, daniel körde albin till dagis och åkte till sitt jobb. Albin sov kvar på nattis då jag skulle upp till jobbet imorse igen. Det var skönt att jobba. Tänka på annat än renovering och flytt.

Nu ska här sovas.

GRATTIS till den lilla!

Kategori: Allmänt

Grattis till Louise Ekholm och Fredrik Jonsson som fått en liten flicka!

Hon hade lite för bråttom ut men vi hoppas att ni får mysa en massa snart!

Många kramar!!!!

LCHF chokladmousse

Kategori: Allmänt

Matplatsen bjuder på gott lchf-recept :)

LCHF CHOKLADMOUSSE

4 port:
100 g mörk choklad
2 äggulor
1/2 dl starkt kaffe (kan uteslutas)
2 1/2 dl vispgrädde

till servering:
vispad grädde
tinade bär (hallon & blåbär)

Smält chokladen i micron eller vattenbad. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Tillsätt kaffe (om så önskas) och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt!!! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat. Moussen kan smaksättas med lite vad man vill, testa gärna någon god likör eller smaksatt choklad som variation!

tapeter!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Det händer grejer hörni!

Idag skulle Albin varit på dagis men han var uppe och styrde vid fel tid inatt så det blev sovmorgon istället.

Daniel tog tag i diskberget i köket och jag tog en tur till Sjögrens lås-och brandskydd för att diskutera lås till ytterdörrarna. Mycket krångligt...återkommer om det.

Sen for vi till Påskallavik för att passa Alfred en stund. Daniel var bort till huset för att kolla hur det går. Alla fönster är bytta och nästan alla utvändiga foder är uppe. Plåtslagaren har varit och måttat idag. Målaren har tapetserat två rum och det var jääääääääättefint. Så nöjd med dom tapetvalen. Bilder kommer om någon dag.

Däremot har vi helt plötsligt börjat fundera över dom två fondtapeterna i matrum och vardagsrum. Dom börjar kännas lite fel. Ångest. Men vi måste in och beställa en extra tapetrulle till hallen uppe imorgon så då kan vi kolla på dom tapeterna igen och kanske hitta andra isf. Vet inte om vi kan lämna tillbaka dom andra eller sälja dom isf. Får se hur vi gör. Men vi har bara någon dag på oss.

Pengarna räcker inte. Det har vi konstaterat idag. Så det är bara att hoppas att vi får låna lite till. När vi fick lånet på banken gjorde hon en statistisk värdering på huset snabbt i datorn och då fick hon det till 950 000kr (innan alla renoveringar vi nu gör). Vi har än så länge lånat 1 150 000kr. Värderingen borde, och hoppas vi, hamna runt 1,2-1,4 m kr. Så det blir ju fortfarande billigare att bo i huset än i den här lägenheten. Även med riskkalkylränta. Men det känns ju liksom lite dumt att behöva låna lite till.

Golvkillen kom inte idag utan ska nog komma imorgon istället. Dom krockar bara annars.
Vi ska få måla fler fönsterfoder imorgon....jippie :/

Jag ska jobba i helgen. Känns jättelustigt. Men ska bli väldigt skönt att få göra något annat i två dagar och släppa renovering och flytt för en stund.

Angående dom jättefina glasunderläggen som jag fick av min syster i julklapp

Hon har laminerat foton och limmat på underlägg köpta från panduro.
Pappa fick jättefina tändsticksaskar som hon gjort likadant med.
Man kan köpa en laminator eller köpa sånt att göra för hand. Allt finns på panduro tror jag.

Jag längtar efter våren...och då syftar jag mer på sol och värme än på allt skräp som gömmer sig under snön i våran trädgård.

Har två tårtbeställningar till maj och juni. Känns bra. Jag gillar framförhållning :)
Någon som vet vilket datum studenten är här i stan i år?

Målade händer

Kategori: Allmänt

Idag slipade Daniel det sista elementet och Gregor har lämnat dom hos lackeraren.
Jag lämnade Albin hos min mamma där han har varit hela dagen. Åkte och köpte färg och penslar och sen till huset.
Daniel kastade en kärra med skräp och jag började måla.
Sen har Daniel och jag grundmålat utvändiga fönsterfoder i 8 timmar. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen nu.
Hantverkarna har bytt alla fönster på nedervåningen idag och det blev jättefint. Imorgon fortsätter dom med resten.
Och iom fönsterbytena ligger det nu nytt skräp i hela trädgården att rensa bort under våren. Och snöat har det gjort ikväll igen.

Fick onda ögat av Albin när han såg att mamma målat på sina händer. Jag fick tvätta händerna Bums!

Försöker lösa låsproblem till ytterdörrarna. Vi får våra nya ytterdörrar i slutet av veckan. Det finns vanliga låscylindrar som alla svenskar har i sina ytterdörrar. Då kan man köpa ett trepack med fem nycklar för 1300kr ca. Sen har Sverige gjort om reglerna lite så dom är helt plötsligt inte ssf-godkända. Vilket försäkringsbolaget kräver.
Då finns det ett "nytt" lås med nyckelcylinder även på insidan. Skitkorkat. Och dom kostar givetvis 1100kr per cylinder. Och vill man då ha flera cylindrar får man specialbeställa flera nycklar som passar alla cylindrarna. Skitkrångligt. Och då 3 gånger dyrare. Och Daniel Nilsson såg på kalla fakta att man kunde bryta upp dom nyare "säkrare" låsen på 10 minuter. Och eftersom vi också har fönster att slå sig in i både till höger och vänster om dörren så kan vi ju lika gärna ha dörren olåst om nu någon gärna vill ta sig in.
Så vanligt lås eller dyrt skitlås????????????????????????????????????????????

Har också annat huvudbry...vad annars. Betalt fler räkningar och fått dom sista lånade pengarna vi begärde. När allt är betalt som vi vet om, då har vi ca 30 000kr kvar. Och det ska täcka alla hantverkarnas arbetskostnader plus eventuella extrautgifter tills bygget är klart. Känns inte bra...känns inte bra alls.

Vi måste få allt färdigt annars kan vi ju inte flytta in. Tänkte be Byggebo om att få bo kvar två veckor in i februari. Men det ser ju inte ut som att vi kommer ha råd med dom 3500kr. Och pantbreven ska köpas i februari. Och innan värderingen är gjord och lånen är omlagda så är månadskostnaden väldigt hög för huset.
Och jag jobbar inget som ni kanske märkt. Vilket innebär några ynka tusenlappar i stämplingspengar. Och Daniel har varit hemma med Albin så han får också mindre lön.
Annars leker ju livet!!!

Packningen står still, städningen står still, umgänge med andra människor står still, min hjärna står still, snart står nog min kropp still med. Men jag hoppas att renoveringen inte kommer stå still snart.

Mitt i allt detta kände jag att jag behövde spendera pyttelite julklappspengar så det blev ett halsband :)

Favvogodiset marshmallows!

Nu ska jag deppa lite till och äta turkisk peppar tills jag får hål i gommen.

trycke och rutor

Kategori: Allmänt

Han gick upp! Jag viskade i hans öra att han skulle få potatisgratäng till middag om han gick upp på en gång :)
Och han smög upp och ut i mörkret för att ta emot fönstren vid huset. Sen fick han hjälp av Gustav att bära in dom. Målaren var där och fixade. Det börjar närma sig tapeter :) Jippie!!!

Imorgon ska dom byta fönstren :)

Det är så skönt att det händer något...

Gissa om Albin blev glad när han såg att Isabell låg i soffan imorse. Han sken som en sol, kröp ner under hennes täcke, gosade in sig riktigt nära, log stort mot mig och kollade på bompa (bolibompa).
Och jag log stort när jag kunde krypa ner under itt täcke en liten stund till.

Brödet var slut så det fick bli mumsiga scones till frukost. Ingen klagade dock ;)

Albin duschade igår kväll, men när Isabell skulle duscha blev det ett jävla liv. Han skulle också duscha (igen). Så där stod dom länge, länge. Stackars Isabell fick försöka duscha bland alla leksaker och Albin som tyckte det var skitkul när det stänkte överallt.

När Albin tog sin eftermiddagslur åkte Isabell och jag iväg en stund. Vi köpte handtag till innerdörrar och dörrtrycke till bakdörren. Beställde även lite mer tapeter till hallen uppe för vi hade visst varit lite snåla där :/
Sen skickade jag ännu mer Traderapaket och så handlade vi lite.

Till middag blev det potatisgratäng som lovat och fläskfile. Skivade fläskfilen och brynte den med olivolja, salt, peppar och paprikapulver. Sen la jag det i en ugnsform med skivad ölkorv, färska champinjoner, grädde, creme fraiche, salt, peppar, honung, vitlök och soja. Blev jättegott!

Nu är det snart dags att sova för imorgon ska vi...rätt gissat...fortsätta i huset.

duktiga jag igen

Kategori: Allmänt

Ännu ett recept från http://tulipansbakverk.blogspot.com/

LCHF VÅFFLOR
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 tsk fiberhusk
1 "knivsudd" bakpulver

Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
Servera med färska bär och en klick vispad grädde. MUMS!

Dessa går super snabbt att göra, bara blanda, vispa å grädda.. klart! Bra när man har bråttom en morgon och vill ha en redig frukost :)
eller om man vill få ihop en snabb efterrätt :)

Idag var det upp och iväg till huset. Har röjt, röjt, röjt och röjt. Har tagit bort golvpappen och dammsugit hela övervåningen, och sopat nedervåningen. Gustav har hjälpt mig i trädgården idag. TACK!
Vi fick bort allt framför huset och på högersidan. En del är kvar på vänstersidan. Sen kom Gustavs pappa med traktorn och plogade bort precis allt som behövdes och lite till för imorgon kommer fönstrena kl.07.15.

Vi kan nu stoltsera med titeln Påskallaviks fulaste trädgård. Men det skiter jag i just nu. Den jordblandade snövallen försvinner till våren, och gräsmattan skulle vi ändå odla ny.

När jag kom hem rusade jag in i duschen för att bli av med allt damm och inspektera alla nya blåmärken på benen. Under tiden lagade Daniel jättegod pestokyckling.

Sen dök mamma och lillasyster Isabell upp. Gissa om det var svårt att få Albin att gå och lägga sig, och ligga kvar i sängen, när han bara ville leka med Isabell. Hon ska sova här inatt, men det går ju inte att förklara för honom att hon är här när han vaknar imorgon. Vi har haft lite soffmys nu och snart är det dags för sängen.

Ska även försöka få Daniel att sova då han för första gången på säkert ett år ska gå upp klockan 06.20 imorgon bitti. Vad jag kommer att få kämpa.


duktig flicka

Kategori: Allmänt

Igår var jag iväg till huset och hämtade en kärra full med skräp, lämnade det på station och åkte tillbaka till huset och sopade lite på nedervåningen. Sen blev det handla lite mat och skicka en massa traderapaket.
På kvällen blev vi gottesugna så vi bakade en smarrig citroncheesecake.


Vi använde det här receptet och rev ner skalet från en citron i smeten.
Gjorde bara halva satsen fyllning och det blev alldeles lagom. Följer man receptet så blir den väldigt hög och som sagt till 12 personer. Korta tiden lite isf.
Receptet hittade vi på www.cheesecake.nu
Serverade med vaniljglass och lite rivet citronskal på toppen.

Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

Dom fina ringarna jag fick i julklapp av min fina syster Frida.

Och jättefina underlägg med bilder på farmor och pappa med syskon från några årtionden tillbaka.


Idag har jag varit superduktig igen. Daniel är hemma sjuk från jobbet i helgen. Han och Albin har varit hos farfar Gregor och blivit uppassade idag. Jag fick ge mig iväg och hämta kärran, köpa en skitstor MDF-skiva och åka till huset. Där fick jag hjälp av Daniels bror Gustav att rensa i trädgården i några timmar. Extra härligt med plusgrader och regn. Det är så kul med tung blötsnö som fastnar på skyffeln och packas när man går på den och blir snorhal.
Efter mycket hårt slit och lite svordomar fick vi pizza hemma hos svärmor och så bjöd hon på god ananaspaj. Det receptet finns här http://www.tasteline.com/recept/Ananaspaj_3


Är ganska så trött ikväll. Gick ut i köket, tog fram två panodil och ett glas vatten till Daniel. När jag lämnar köket har jag inget i händerna. Har då kastat i mig panodilen av bara farten. Tar fram två nya panodil och nytt vatten...och kommer på mig själv med att stoppa in även dom panodilen i munnen. Hejdar mig, rusar ut till Daniel och ger honom dom innan dom försvinner igen. Galet och läskigt att inte veta vad man gör.

Nu är det dags att sova för imorgon ska jag till huset och fortsätta slitgörat.

smyckt

Kategori: Allmänt

recept

Kategori: Allmänt

http://tulipansbakverk.blogspot.com/ kan du hitta dom här recepten :)

KLADDMUFFINS (LCHF)
2 ägg
100 gram smör
½ tsk vaniljarom, vaniljpulver/frön (ekologiska) INTE socker
3/4 dl grädde
100 gram mörk choklad, minst 70%, men destu högre destu nyttigare

Hallon
Grädde

Gör så här:
Vispa äggen fluffig. Smält smöret i en kastrull på spisen och bryt ner chokladen, rör om tills allt smält.
Vispa ner grädde och vaniljarom i äggen.
Tillsätt choklad smöret och vispa ihop ordentligt.
Häll upp i muffins formar, fyll till hälften av formarna.
Grädda i 175 grader i ugn i ca. 6-8 minuter.

Låt svalna kallt i några timmar.
Servera gärna med ljummen rårörd hallon och grädde.

GOTT GOTT!!!!

SNABBA FRALLOR
50 g jäst
4 dl vatten 37 grader
3 msk olja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl fullkorns dinkel mjöl
7-8 dl vetemjöl

1 ägg

Smula ner jästen i en bunke, häll på 37 gradigt vatten och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt matolja, sirap och salt.
Blanda ner mjölen och arbeta degen smidig och blank.
Skär degen i 16 bitar för småa frallor, 6-8st för stora
Forma till runda fina bollar och lägg dom på plåt. Pensla över med ägget och ställ in dom i ugnen.
Ugnen ska vara KALL när du ställer in dom.
Sätt ugnen på 200 grader. Ingen varmluft frallorna jäser under tiden ugnen blir varm.
Frallorna är färdig gräddade efter 25-30 min.

huset

Kategori: Allmänt

Jag var ju måttligt trött igår så jag glömde ju ge er bilder från huset...Idag har vi inte gjort mycket vettigt. Varit hos min pappa på lite god mat och fått våra julklappar. Albin fick en verktygslåda och jag och Daniel fick också en verktygslåda med lite verktyg i. Fick också jättefina julklappar av min syster Frida som hon lämnat där :) Visar det imorgon.

Godnatt

Second hand

Kategori: Allmänt

snöskottning och tårta

Kategori: Allmänt

Hua hua vilken vecka detta blev då. Igår var Albin på dagis på förmiddagen och sen hade vi en hemmadag och Daniel stod och slipade element i 7 timmar. Han tog inte ens en matpaus stackarn. Gissa om han var mör när han kom hem på kvällen. Nu är det bara liite kvar på elementen sen ska dom lackas.

Idag var Albin på dagis igen och sen åkte vi raka vägen till påskallavik. Albin fick vara hos sin farmor medan Daniel och jag tog tag i röjningen runt huset.

På måndag ska förhoppningsvis fönstrena komma. Och då ska det upp ställningar runt huset. Så idag har vi skottat och skottat och skottat och skottat..........All snö skulle bort. Och under snön låg hög efter hög med allt vi rivit ut ur huset. Vi hann nämligen inte få iväg allt innan snön kom. Så under snön låg blöta fastfrusna gipsbitar i klumpar och plankor fulla med spik som inte är roliga att trampa på. Vi slet i flera timmar och fick lite hjälp av Daniels kusin Viktor. Fick iväg en kärra med skräp till storskogen med.

Det var så skönt att få se lite grönt gräs under snön. Det gav hopp om att det kommer en vår i år med.

Ännu en oförutsedd utgift har dykt upp. Det var ett tak kvar i hela huset som inte skulle bytas, bara målas. I hallen som byggdes om för något år sedan. Men idag när elektrikern styrde med sladdarna satt det så mycket el i röret att dom drogs loss...givetvis bakom halltaket. Så då fick vi riva ner det taket med och måste sätta upp nytt där. Jippie. Mer tid och pengar :)   :((((((

Jag har ju bakat igen med. Igår kväll. Saras kille Johannes fyller nämligen år idag. GRATTIS!!!

Med lite kort om tid blev det inte så mycket dekorationer. Men den blev fin ändå tycker jag.


Chokladbotten, nougatfluff och jordgubbsmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.Blev inte helt lyckad då något hände med nougatfluffen. Den blev lite grynig och rinnig. Vet ej varför. Kanske inte går att göra vanlig fluff med nougat som man gör med choklad. Tur att den smakade bra iaf. Och tur att tårtan var till min familj. Annars hade jag fått göra ny fyllning i natt.

Nu är jag så trött att jag knappt ser vad jag skriver. Godnatt

nu hugger vi

Kategori: Allmänt

Nu drar vi till påskallavik. Albin ska vara hos sin farmor och jag och Daniel ska röja i trädgården. Jippie. På med termobyxor och fram med snöskyffeln.

Om jag inte skriver mer här så dogade jag i en snöhög.

bebish shesh

Kategori: Allmänt

Albin fick en docka av oss i julklapp. Han kallar den bebish=bebis. Dockan får åka i läragåvagnen ibland. Och sova i Albins shesh=säng. Han går in med dockan i sitt rum ibland, bäddar ner den i sängen och säger natnat=Godnatt, ger några slängpussar och går ut ur rummet och stänger dörren. Sen hyssjar han åt oss med fingret vid munnen och säger bebish shesh.

Idag har vi varit duktiga. Först var Daniel i huset och fixade lite och hämtade dom sista elementen. Sen var jag iväg till återvinningen och handlade lite. Daniel har varit med sin pappa hela eftermiddagen och kvällen och slipat element. Det tog visst en jävla tid för dom har bara slipat hälften än. Vilket jag tycker är bra gjort. Daniel ska fortsätta med det imorgon.

Nu ska här sovas...

Tomt

Kategori: Allmänt

lite överallt. Alla räkningar är betalda så det är tomt på kontona. Men nu var det sista månaden med dubbel hyra/låneräntor, dubbel el m.m.

Och här hemma är mycket nerpackat. Inget på väggarna eller i skåpen. Inga hyllor kvar uppe. Det ekar när man nyser.

Idag har Albin varit hos sin mormor. Daniel och jag har packat, packat och packat. Vi har även skurat rent alla dörrar och dörrposter, och nu hoppas jag att ingen tänker tappa en ketchupflaska som sprutar ner alla dörrar eller liknande. Vi är tvungna att börja städa efter hand nu. Vi vet ju inte när vi kan flytta och hur vi ligger till tidsmässigt på slutet.

Granen får stå några dagar till. Har ju packat ner en del lampor så den funkar som extra belysning just nu :)

Har i bakhuvudet att det var något vi skulle göra imorgon. Men jag har inte antecknat någonstans vad det var. Och Daniel har inte en aning. Tänk om det är något viktigt. Vet att vi har massor att göra, men det känns som det var något tidsbokat. Tänk, tänk, tänk.

Vad jag vet att vi ska göra är ringa Telia, köpa låscylindrar till alla ytterdörrar, åka till storskogen med alla sopor och återvinning, köpa ett dörrtrycke till bakdörren, köpa en sotlucka, handla, lämna saker till second handbutiken m.m. m.m.

Måste även fixa en kärra någon dag snart, gräva fram allt skräp som ligger under snön i trädgården och få iväg det till sopstation. Dom måste ju få upp ställningar runt huset för att kunna byta fönster snart. Behöver nog låna en snöslunga för att komma åt allt.


Januari har börjat!

Då var det Januari!

Kategori: Allmänt

Och vad gjorde vi sista dagarna i december 2010?

Torsdagen åkte vi till Daniels mormor på fika. Albin lekte för fullt med sina sysslingar Filippa, Wilma och Mathilda.

På kvällen åkte Daniel till jobbet och jag och Albin fick klara oss själva. Under kvällen förvandlades våra flyttkartonger till koja och tunnlar.Fredagen...nyårsafton. Sista dagen på året 2010.

På förmiddagen visade vi vårat fina hus för mina kusiner Johanna, Josefin och hennes Paul. Sen blev det fika hos dom. Albin hjälpte dom att diska under tiden jag åkte och handlade det sista till nyårsmiddagen.

Eftermiddagen blev inte bra. Det blev skit helt enkelt. Vi skulle ta oss till fyrverkerierna i hamnen men blev lite sena iväg så jag försökte visa Albin fyrverkerierna genom fönstret när vi pendlade mellan alla parkerade bilar i hamnen. Sen när vi väl hittar en plats och sliter ut Albin ur bilen, då blir han så jävla rädd för smällarna, och gråter hysteriskt. Misslyckat.

Sen hem och förbereda maten och efterrätten och det blev inge bra då heller. Så jag hade behövt lite uppåttjack där ett tag. Men det blev bättre framåt kvällen.

Någon lyxig dukning blev det inte, men jag lyckades gräva fram några ljus och ett paket servetter ur en kartong. Finservisen har vi inte hunnit packa ner som tur var.Bakom ryggen på oss såg det ut så här men det förnekade vi för en stund :)


Middagen blev väldigt lyckad, som tur var. Annars hade jag gått och lagt mig tror jag.

Marinerad och stekt fläskfile, potatisgratäng, gräddsås, sallad, vitlöksfyllda champinjoner och tomater i ugn.Tog bort foten på svampen, blandade hackad vitlök med smör, salt och vitpeppar och fyllde champinjonerna. Tomaterna delade jag, hällde på lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. In i ugnen 200grader ca 10 minuter.Till efterrätt blev det min favorit Pannacotta med hallonsås.

5dl grädde
1 vaniljstång eller 1msk vaniljsocker
0,5dl socker
3 gelatinblad

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg fröna och stången i en kastrull med grädde och socker. Låt koka upp och låt småputtra 1-2 minuter. Ta av kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladen noga och rör ner i grädden tills dom smälter. Viktigt att det inte kokar när man lägger i bladen. Sila bort vaniljstången och häll upp i små portionsglas/skålar. Ställ kallt ca 2 timmar.Jag kokade upp hallon med lite vatten och socker. Passera genom en sil för att få bort hallonkärnorna. Låt stå kallt och häll på pannacottan vid servering.

Yammi yammi!!!

Albin fick vara uppe liite längre. Sen var det dags för honom att hoppa i säng, så jag och Daniel kunde fira våran 6årsdag. Inget romantiskt. Bara lite mys med godis framför tvn. Och sen tittade vi på grannarnas fyrverkerier vid sovrumsfönstret.

Nu är det Januari. Jobbiga Januari. Börjat första dagen i Januari med att packa och plocka ner hyllor m.m. Nu är jag skitslut. Har ju varit uppe sen 6.30 imorse då Jag vaknade av att Albin stod näsa mot näsa vid min säng och sa Hej, hej, hej, hej. Han hade blivit väckt av fyrverkerierna som någon kände för att fyra av till frukost.

Godnatt