mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Barbietårta och hästapolle

Kategori: Allmänt

Jag vet. Dåligt med bloggande. Dåligt av mig. Måste bli kvitt denna irriterande trötthet!

Ska se vad jag kommer ihåg av dagarna som gått. Har iaf fixat bilderna som var i min mobil så här är Wilmas barbietårta som jag gjorde 4 september.


Wilma hade med sig sin egen barbie och hon ville ha den toppen på. Sen skulle det vara rosa med rosa blommor. Så så fick det bli.


Det var lite knepigt, eftersom barbien var längre än tårtan var hög. Så för att hon skulle stå stadigt så byggde jag på lite mer tårtbotten ovanpå runt rumpan. Om det blir fler sådana här tårtor så ska jag göra en extra tårtbotten så den blir högre.


Glutenfri och fylld med hallon och vanilj. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.

Jobbade fem dagar i rad förra veckan så det hände väl inte så mycket. På fredagen blev det en mysig tur till svampskogen med svärmor. Albin smaskade blåbär, letade ekorrar och kollade in älgbajs.


Vädret var helt underbart och det blev en liten fika på filten. Kantareller i korgen blev det med :)På lördagen firade vi Albins faster Tuva som fyllde 5 år. Blev många goda kakor och smaskig tårta i magen.

I söndags var det barnbazaar här i P-vik. Hittade lite kläder och två filmer till Albin. Krambjörnarna och Asterix och Obelix. Nostalgi på hög nivå och Albin gillade dom. Tur för oss var det också att man kunde få rida. Och Albin han red. Han var sååå duktig.
Han hälsade på ponnyn och klappade den så fint. Och när jag lyfte upp honom satte han sig i sadeln och tog handtaget som han inte gjort annat innan. Sen bar det av.
Det gungade på hästryggen men Albin han satt så fint, gjorde hästljud och pratade konstant om att han minsann satt på en häst...mamma, jag rider häst...mamma, det är albins häst...mamma jag rider en fin häst...hela vägen pratade han och log.
Han har pratat länge om att han vill rida häst och nu fick han äntligen det och var så duktig.


Efter ponnyritten blev det varma mackor med kantarellstuvning hos svärmor och sen lämnade jag Albin hos sin mormor och jag åkte till jobbet.

I måndags var Fredde, Mirja och tjejerna här på mat och lek. Alltid lika trevligt.

Onsdagen hade vi fullt upp. Jag var på brandutbildning med jobbet på brandstationen. Och på kvällen blev det PartyLite hos moster Eva.

Igår blev en slapp hemmadag med lite bak. Pia på jobbet ska med sin dotter på gokart-tävling i Kristianstad i helgen och då dottern Ellinor fyller 17 år ville dom ha med en tårta dit att fira henne med. Hoppas att hon blir mycket nöjd.


Har ju själv aldrig ens suttit i en gokart så jag fick ta hjälp av google och sambon för att modellera den.
Fylld med päron och vanilj. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.

Daniel jobbade över inatt så Albin och jag har haft en slappardag. Blev fika och promenad med svärmor och sen blev vi bjudna på supergod lax hos Daniels mormor, och självklart en blåbärs-och hallonpaj efter det.

Kan svära på att jag använder ordet fika i alla mina blogginlägg. Lustigt att jag inte lyckas bli tjockare än så här så mycket som jag fikar.

Daniel jobbar och jag och Albin har haft en myskväll i soffan. Imorgon jobbar jag med så då blir det dagis för Albin. Och lördagkvällar på dagis betyder filmmys i soffan med gott som dom får ta med sig. Myspys :)

Hoppas på fint väder imorgon så jag hinner få lite sol innan jag låser in mig på jobbet i ett dygn.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: