mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Svampar och maskar!

Kategori: Allmänt

Härligt väder. Tycker det är helt perfekt nu när solen värmer men luften är sval. Så vill jag ha det hela sommaren. Ja, varför inte året runt :)

I torsdags hade vi bott i huset i ett halvår. Tiden går så fort. Minns när vi flyttat in och fick bo på övervåningen, använda svärmors badrum två gator bort, diska i en balja på golvet och inte hade något kök att laga mat i. Saknar inte det.
Vi bjöd in Mirja och flickorna på fika för att fira. Blev en hederlig kladdkaka med grädde.

I fredags bakade jag på kvällen. Wilma fyllde 4 år i fredags och när dom var här och fikade dagen innan talade hon om vad för tårta hon ville ha. Det skulle vara en barbietårta. Ljusrosa och blommor skulle det vara.
Den tårtan var till lördagens kalas och när jag skulle fota tårtan så hade jag inget batteri i kameran!!! Dåligt av mig. Så jag tog några bilder med min mobil men dom är lite bökiga att få in i datorn, så dom får ni vänta på tyvärr.

I lördags blev det en runda på stan med Joanna, och vi upptäckte tyvärr att det var Oskarshamnsfesten. Det var helt omöjligt att komma in i stan med bilen pga avspärrningarna och sen när vi skulle ses var det folk överallt. Det blev pytteyttelite shopping och en fika på flanadenfiket. Trevligt.

Under tiden var mina pojkar hemma och slappade. Och när jag kom hem åkte Daniel och fiskade.
På kvällen fick vi sällskap av Frida och Dante i soffan när det var dags för lördagsmys.

Har haft en helt underbar och skön dag idag. Har varit ute nästan hela dagen. Vi började med frukost i solskenet, och sedan lite rensande i trädgården. Sen åkte jag och Frida ut i skogen och plockade svamp. Jag har plockat svamp en gång i hela mitt liv och då hittade jag bara en enda fingersvamp. Det var med min klasskompis Louise och hennes familj. Vi bodde i en husvagn någonstans. Det måste varit någon gång i högstadiet.

Iaf så tänkte vi att det var värt ett försök, även om varken jag eller Frida är några direkta friluftsmänniskor. Vi gick bara vilse en liten stund som tur var. Och det var skönt att ta en promenad i skogen. Och svamp hittade vi. Någon enstaka kantarell och ganska mycket trattkantareller. Sen blev det några andra giftiga svampar :/
Men vi var smarta och åkte hem till Fridas farmor som hjälpte oss med svamparna. Och hon tog med oss till hästhagen rakt över vägen där vi hittade massa svamp. Minns inte namnet men det var en sopp iaf.

När jag kom hem satte jag mig på trappen och rensade dom sista kassarna med äpplen och kokade en stor kastrull med äppelmos. Har nästan skavsår på fingrarna av allt äppelskalande denna vecka.

När Albin somnat satte jag mig i soffan en stund...och somnade! Daniel pratade med mig och fick plötsligt inget svar. Då satt jag helt däckad. Dock bara i ca 20 minuter för sen vaknade Albin. Och då blev det matlagning.

Biffar med potatis, ärtor och svampsås, såklart.

Idag har jag fått erkänna en sak för mig själv. Jag har en fobi. Jag visste att jag var rädd, men inte så här rädd.
Jag skulle rensa svampen. Kantareller har jag rensat flera gånger och dom har ju aldrig småkryp med sig. Men nu var det annan svamp. Och där fanns mask. Jag tänkte att jag skulle klara det. Men nej. Jag fick se mig besegrad när jag var nära på att kräkas och hade en alldeles för hög puls.

Detta känns jättelöjligt då jag ju egentligen vet att maskarna inte kan göra mig något. Men nu verkar det vara så att jag är en riktig fjant och jag måste ge mig in i ett krig med maskarna!

Casino Royal på tv nu. Och jag måste säga att han är väldigt ful den där Bond. När han stiger upp ur vattnet och solen skiner genom hans öron är han ingen hunk direkt. Och så blir han vindögd i romantiska stunder. Nej tack!

Nu är det dags för mig att sova för imorgon ska jag jobba igen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: