mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Falafel med paprikasås

Kategori: Mat

Åkte med min syster Sara till mormor i högsby idag. Hittade jättefina smörgåsbestick för 20kr på Kupan. Hittade även en fin spegel på mormors vind som skulle sitta perfekt inne på den nya toaletten sen. Hon skulle fundera på det sa hon :) Hon bjöd på sina goooda köttbullar till lunch och jag frågade hur hon gör dom. Lite sånt och lite sånt...salt och vitpeppar...och en nypa sånt. Jahopp. Daniel sa att jag måste bli gammal för att kunna göra så goda köttbullar. Undrar om han är villig att offra min ungdom för goda köttbullar.
 
När vi kom hem fick vi fika-och lekbesök av Theo med sin mamma och lillebror. Sen skulle dagens stora problem lösas. Dagens middag. Och det löste sig även denna gång. Och supergott blev det med. Falafel, couscous, smörstekt sparris och paprikasås. Paprikasåsen var en ren improvisation och den blev jättegod. Är inte helt hundra på vad jag hade i men jag gör ett försök att skriva ner den.
 
½ hackad gul paprika
½ hackad röd paprika
1 hackad salladslök
½ burk vitlöksost
3 dl grädde
salt
vitpeppar
paprikakrydda
 
Fräs paprika och lök med lite smör tills den är mjuk. Tillsätt resten och red av. Man kan nog välja vilken lök man vill, jag råkade ha salladslök hemma. Paprika kan man också välja vilken färg man vill.
 
Är det någon som testar mina recept där ute? Eller skriver jag bara ner dom för min egen skull kanske. Skulle vara kul att höra vad ni tyckte isf.

Kommentarer

 • Tina säger:

  Hejsan! Jag testade dina kanel och kardemumma bullar och bjöd på jobbet igår när jag var där på besök. Alla älskade dem! Sen har jag ju gjort din goda cheesecake. Jag gillar recepten så fortsätt med det.

  Men Maria. Du är ju precis som din mormor, jag tig lite sånt och lite sånt minns inte roligt ;-)

  Kram

  2012-08-30 | 08:39:33
 • Joanna säger:

  Ja! Fortsätt att skriva ner dina recept, för även om man inte testar alla så får man inspiration :)

  2012-09-05 | 00:13:41

Kommentera inlägget här: