mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Angry birds, Hello kitty och Spa!

Kategori: Allmänt

Jag mår bättre. Inte bra, men nästan bra. Förra veckan kräktes jag inte på hela veckan och tänkte att jag kanske kunde testa utan medicinen. Tog ingen torsdag kväll och inget fredag morgon. Det gick bra fram till fredag kväll då jag blev akut illamående och fick springa till badrummet. Sen tog jag min medicin illa kvickt och nu tänker jag aldrig sluta med den. Hur dyr den än är.
 
För andra kvinnor är graviditeten oftast gratis då mödravård inte kostar. Men mina graviditeter blir svindyra. Dels sjukskrivning med förlorad inkomst, vård på sjukhus för alla andra åkommor graviditeten leder till som inte räknas till mödravård, bensin fram och tillbaka till sjukhusen, DYRA läkemedel som kostat några tusen hittills. Och det bästa av allt...Försäkringskassan tycker inte graviditet är en sjukdom, man kan ju välja (eller välja bort) den. Så det är tjat och gnat som gäller.
 
I övrigt så verkar barnet må bra. Det buffas och sparkas ofta, gärna när jag äter något gott :) Den kanske känner att jag njuter av att kunna äta. Varje dag frågar Albin om bebisen är kvar i magen. Jag antar att det är som att åka bil långt. Är vi framme snart? Är vi framme snart? Är vi framme snart?
 
Började jobba förra veckan och det gick ganska bra. Mycket att göra på jobbet men kollegorna backade upp och förstår mina små egenheter just nu. Känns konstigt att jag nu när jag kommit in i gänget efter lite mer än ett år på kirurgen måste sluta men så är reglerna. Sist in, först ut.
 
Börjar på röntgen den 2 januari nästa år och hoppas att det blir bra. Även om jag inte hinner vara där så många månader innan det är dags att gå hem och föda barn.
 
Förra söndagen var jag på Spa för första gången. Svärmor och hennes man bjöd sina barn med respektive på Björnbacka spa i julklapp. TACK!!! God mat, bubbelpool och fotvård satt bra som avslutning på min sjukskrivning.
 
I helgen bakade jag två tårtor till ett syskonpar som firade sina födelsedagar. Länge sen jag bakade tårtor så det var ganska kul att sätta igång med det igen.
 
Anton fyllde 5 år och ville ha Angry birds. Orange botten fylld med mjölkchokladfluff och hallonmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.
 
 
Lillasyster ville ha Hello Kitty
 
 
Cerise tårtbotten fylld med mjölkchokladfluff och hallonmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.
 
Vintern är här om någon missat det. Jag tycker det är ganska härligt. Albin älskar det.
 
I fredags fick vi låna Dante och det blev en tur till pulkabacken. Dante såg på när Albin och dom andra ungarna åkte, sen bestämde han sig för att han också skulle åka. Han fick åka ner med Albin och jag sprang efter. Väl nere var det tyst i några sekunder, Dante funderade och funderade och sen bestämde han sig för att han INTE tyckte om det. Tårarna trillade i några sekunder sen sa han bestämt - Albin åka, Dante titta på. Och så var det med det. Så jävla go unge.
 
Nu är det definitivt dags att soooova.