mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Albin 3 år och en massa tårtor

Kategori: Allmänt

Oj vad tiden går fort. Senaste två veckorna har jag haft så mycket att gör att jag somnar sittande i soffan kl.19 varje kväll.

Sara var här förrförra helgen och tvingade mig att boka en resa. Så nu är det gjort.

Turkiet 1 maj!


En vecka med sol och bad. Kan tyvärr inte säga något till albin förrän strax innan, ifall vi inte skulle kunna åka. Har tre olika av-och ombokningsförsäkringar utifall att. Men jag hoppas så att vi kan åka. Håll alla tummar och stortår!

Vi blev färdiga med hallen natten till Albins födelsedag. JIPPIE! Det var ju målet att gästerna skulle slippa gå in via tvättstugan. Och vi hann. Faan vad vi har varit duktiga.




Vad tycker ni?
Samma tapet som i trappen.





Svarta takbjälkar


Love is giving and forgiving.
Den söta tavlan jag köpte för 30kr på kupan i Högsby. Albin säger att det är mamma och pappa på tavlan :)



Den fina skänken passade perfekt! Nu ska vi bara byta ut dom tråkiga ikeapallarna mot något finare.

14 MARS FYLLDE VÅRAN UNDERBARA BUSIGA FINASTE ALBIN 3 ÅR!

3 år har gått så fort, men jag kan ändå inte minnas hur vårat liv såg ut innan Albin. Det måste ha varit väldigt tråkigt.

Kalaset startade i sängen med presenter.


Paraply med pippi långstrump, filmer, ACDC live-dvd, och ett bakset med muffins, ägg, visp m.m. Hann satte igång att baka på en gång. Han tvingade oss att vara kvar i sängen i nästan en timme och bjöd oss på muffins och pannkakor.

Väl nere blev det ACDC hela förmiddagen, och dagen efter det och dagen efter det...........................



Det blev kalas med familjen. Albin bjöd på rosa cocoskakor, kolakakor och en massa olika sorters muffins.

Och hade givetvis beställt en ACDC-tårta.



Mörk chokladbotten med hallonmousse och glasscreme. Täckt med chokladglasyr så god att man kan äta den som den är...vilket jag gjorde häromkvällen :P 
Det är egentligen den glasyr jag har på chokladrutor, ett recept jag fått av min mor.

Här får ni det:

100 gram smör
2 dl grädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Kokas i 5 minuter


Pappa fick hjälpa till att blåsa ljusen


En fin cykel och hjälm fick han och den skulle testas med detsamma. Det gick väl sisådär och sen blev han förbannad och skrek på gatan att han inte kunde.


Så vi gick in och han testade igen. Tog någon minut sen cyklade han runt, runt, runt, runt.................
Nu har det blvit någon tur till affären och han är så duktig. Min stora pojk!

Torsdagen bjöd vi in Carolina, Theo och bäsen med sötaste näsan för tabberas på tårtan. Grabbarna lekte och bråkade om vartannat, som det ska vara.

I fredags fyllde Daniels bror Alfred år och det firades med god mat och en döskalletårta. Det skulle vara vanilj, choklad och hallon som Albins tårta.



Det var mycket tårtbak förra veckan. Jag fick äran att baka Kim och Alexandras bröllopstårta.


Glutenfri mörk chokladbotten med vit chokladmousse och passionsfruktscurd. Den var jätterolig att baka då jag fick testa lite nytt. Passionsfruktscurd var supergott och inte alls så svårt att göra.

Passionsfruktscurd

12 st passionsfrukter
1 dl strösocker
100 g smör
2 st ägg
  • Dela passionsfrukterna mitt itu och gröp ur fruktköttet i en kastrull.
  • Ge ett snabbt uppkok.
  • Sila av kärnorna.
  • Koka upp saften igen tillsammans med hälften av sockret och smöret.
  • Blanda resterande socker med äggen och tillsätt äggvispet i uppkoket.
  • Rör ordentligt hela tiden tills du märker att det börjar koka.
  • Ta av från plattan och sila genom en tät sil.
Jag sparade hälften av kärnorna och silade då aldrig min curd, och den blev slät och god.

Vit chokladmousse

  • 2 dl grädde
  • 50 g vit choklad
  • 1 st ägg
Smält chokladen i vattenbad på svag värme, precis så att chokladen smälter. När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer.

Detta är viktigt för att chokladen inte ska bli för varm så att moussen blir klumpig när den blandas med ägg och grädde (som har lägre temperatur).

Vispa grädden. Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet.

Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.





Grattis Liam som har fyllt 3 år! Han önskade sig en Bilar-tårta med valfri fyllning.

Blev samma vit chokladmousse som i bröllopstårtan och ett lager passionsfruktsmousse som jag enkelt gjorde med resten av passionsfruktscurden ihoprörd med vispad grädde.

Albin på nya mattan från Rusta.

I måndags blev en rensardag. Albin har ju fått en massa nya leksaker i present så då var det bara att börja rensa på hans rum för att få plats med det nya. Regel nummer ett här hemma: En sak in=en sak ut.


Det fina dockskåpet han fick av sin farmor och gänget.


Här kommer mustaschen tidigt.


Det växer. Jag har otroligt nog inte dödat dom än. Albin tycker det är roligt att se och vattnar gärna.

Om ni visste hur trött jag är. Albin hann vara en dag på dagis den här veckan sen fick han ögoninflammation. Tredje dagen med det idag. Han är så superduktig. Han säger inte ett knyst. När han vaknar på morgonen vill han bara gosa. Han ligger där med ihoplimmade ögon och säger att vi kan äta frukost innan vi gör rent ögonen. Dagarna går och han bara accepterar att han inte kan se så bra, att det svider och tårarna rinner. Salvan är inte så poppis men vi mutar med godis efter.

Har en slapparhelg och hoppas att solen fortsätter skina för den har jag inte sett mycket av då jag jobbat dag hela veckan. Vi har tydligen haft värmerekord iaf. Söndag är det loppis som gäller.

Ska se om jag kan få gå och lägga mig nu utan att bli väckt av Albin 25 ggr. Det är inte lätt att vara liten och sjuk.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: