mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Tårta x2 och hallrenovering

Kategori: Allmänt

Veckan går fort. Jag har jobbat mycket och vi har fått ganska mycket annat gjort. Jag har tex bakat två tårtor och vi har börjat renovera hallen.

Förra lördagen döptes lilla Silas och jag fick äran att baka hans doptårta. Önskemål var  något från filmen Bilar för det gillade storebror och glasskräm.


Blev mycket nöjd med tårtan och som tur var blev även Silas familj väldigt nöjda med tårtan :) Fylld med glasscreme, björnbär och hallon.


Blixten Mcqueen

Vi firade morfar i lördags och jag fick för mig att binda egna tulpanbuketter. Blev ganska bra tycker jag, även om grönsaker inte är min starka sida.Blommor, choklad och ett kort som Albin gjort funkar alltid.


I lördags påbörjade vi projekt hall. TACK för hjälpen Fredde!
Det blir spont på väggarna. Vi har valt fuskvarianten gjord av MDF då den är mycket tunnare än vanlig spont. Vi ville inte slita loss alla fönster-och dörrfoder och golvsocklar så nu kan vi sätta den över istället. Och den ser jättefin ut.

I söndags bjöd vi Fredde, Mirja och flickorna på Thai-restaurangen som tack för hjälpen och det blev Mongolian Barbeque igen. Gott. Tack för en trevlig middag hörni!


Min farmor fyllde 20 år i onsdags. HURRA HURRA HURRA!!!
Jag fick baka tårtan då alla hennes vänner skulle överraska henne på eftermiddagen.

En ljusgrön tårta med olika vinröda och rosa fjärilar och blommor. Fylld med citronfromage, hallongrädde och björnbär.Igår blev det lite shopping på Shalom. Hittade jättefina kaffekoppar som jag var tvungen att ha.


Blev en tur till Kalmar idag och sen lämnade vi vårat lilla yrväder hos mormor och Bell. Han hade redan då bestämt att sova i Isabells säng inatt och hon skulle sova på soffan. Åh det med basta!

Har idag lärt mig att kvinnor som ska köpa godis är farliga. Vi skulle köpa plockgodis på citygross och det är ju en väldigt stor godishylla som man kan gå runt och det finns gott om plats för att plocka. Där står ca 5-6 kvinnor och deras barn och ska ha godis, och kvinnorna är som galna. Dom hade godistecken i ögonen. Dom bokstavligt talat knuffar sig runt bland hyllorna och trängs FÖR ATT PLOCKA GODIS. Det är hur löjligt som helst.

En kvinna tränger sig t.o.m före Albin när han ska plocka och hade jag inte varit så chockad över kaoset så hade jag slagit till henne. En annan mamma säger till sitt barn att hon får plocka och äta vad hon vill!!!!Tack och hej leverpastej. Vad tror ni albin vill göra när han ser en liten tjej stå och äta direkt ur burkarna. Han vill också givetvis. Satkärring, tjuv och en massa annat tänker jag när jag får slita bort min arga son från godiset när han skriker...men hon får ju äta. Ja men vi är inga snattare, vi äter inte innan vi betalat. Det är fel. Vad faan ska man säga.
Vill påpeka att det inte var något extrapris på godiset. Vanligt godis, en fredag strax efter lunchtid. Kvinnorna kände inte varandra. Dom var bara läskiga!


Barnlediga och hallprojektet fortsätter. Så här ser det ut ikväll. Spackla och slipa är ju sååå roligt. Därför överlåter jag det till min man så jag kan sitta här och blogga istället.

Kommentarer

 • Erica säger:

  Men alltså, hur duktig ÄR du egentligen på att göra tårtor? Nu är det här första gången jag besöker din blogg, så jag vet inte men är du konditor eller? Helt otroligt hur som helst! :)

  2012-03-07 | 13:15:02
  Bloggadress: http://www.underklader.info
 • Maria säger:

  Hej o Tack för komplimangen! Jag är inte konditor, jag arbetar som undersköterska på sjukhus. Tårtbakandet är bara en hobby.

  2012-03-07 | 23:21:00
  Bloggadress: http://mariacn.blogg.se/

Kommentera inlägget här: