mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Tråkmånsen rapporterar.

Kategori: Allmänt

Önskar mig en sådan här i julklapp.
 
 
För att jag behöver en, inte har råd att köpa den själv och för att jag redan har allt annat.
 
Har börjat fundera på vilken el vi ska välja. Har nu 90% vatten och 10% vind hos Telge.Men p.g.a. vattenkraftens otroliga effekter på laxbeståndet m.m. så tänkte jag nu välja bort vattenkraft. Men upptäcker att vindkraften inte verkar bättre? Efter att ha läst och läst är min slutsats just nu att kärnkraft skulle vara bäst. Hur blev det så?
Hjälp mig att välja....

En get i julklapp.

Kategori: Allmänt

Här köpte jag julklappar förra julen. Och här ska jag nog köpa några i år också. Fotbollar, getter och barnmorskor.
 
 
 
 

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Kategori: Allmänt

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson.
 
LÄS DEN! Det är en order!
 
Jag köpte den på kupan för två kronor då hon som jobbade där sa att man måste läsa den. Hon sa att det kunde ju inte skada eftersom den ändå var så billig. Och jag är så glad att jag lyssnade på henne.
Det är en roman. Helt utan spänning och mystik. Bara två kvinnor som möts i livet och delar minnen och mörka hemligheter med varandra.
Vald till årets bästa roman i bokhandeln.
 
Jag mår lite bättre. Inte bra, men bättre. I torsdags vågade jag mig hemifrån i några timmar för att umgås med svärmor och några vänner. Vi pysslade lite. Gjorde kransar och annat med allt vad naturen har att erbjuda. Alla gjorde väldigt fina saker.
 
Jag gjorde en gran att ställa på trappan framför huset. Men på kort ser det mer ut som en fallossymbol. Tur man inte är pryd av sig.
 
 
Svärmors superfina nalle.
 
Änglamarks jordnötter. Godare, billigare och mer i påsen, jämfört med Estrella. Skilde mer än 20kr kg. Vad mer för orsaker behöver folk för att köpa ekologiskt?!
Kravmärkta och Fairtrade bananer smakar hundra gånger godare än andra sorter.
 
I tisdags var vi på ultraljud. Jag var skitnervös hela morgonen. All denna "sjukdom" har liksom fördunklat mitt sinne lite. Jag har vetat att jag är gravid, annars skulle jag ju inte må skit. Men jag har kanske inte kännt mig gravid på riktigt, mer sjuk. Jag har varje vecka läst om vad som händer i magen men bara tänkt jaha.
 
När jag la mig på britsen kunde jag känna pulsen i hela kroppen. Jag var livrädd för att hon skulle säga att något var fel på barnet och att jag hade varit sjuk i månader, helt förgäves. Att jag skulle vara tvungen att ta bort barnet och stå i ett omöjligt vägskäl.
 
Vi hade tre val.
Vänta tills jag hade ätit upp mig tio kg igen, bli gravid och offra ännu några månader med Albin, för ännu en hemsk graviditet.
Välja adoption och riskera att bli nekade ett andra barn.
Att inte skaffa fler barn.
Inget av dessa lockade som ni kanske förstår.
 
I samma sekund som barnet syntes på den stora tv-skärmen framför mig började jag storböla. Barnmorskan fick avbryta och blev lite förvånad. Till slut frågar hon. Trodde du inte att det var ett barn där inne? Jag svarar NEJ och skakar förtvivlat på huvudet. Blir sedan förvånad över mitt eget svar men känner att det var helt ärligt. Jag har i mitt huvud varit sjuk, inte gravid.
Jag och Daniel förklarar sedan för henne vad jag varit rädd för och hon förstår.
När jag lugnat ner mig fortsätter vi och framför oss på tvn ser vi den sötaste lilla livliga varelsen. Snurrar runt runt och viftar med armar och ben.
Daniel sitter bara och ler som ett fån mot tvn och jag försöker intala mig att det är för denna lilla människa jag offrar så mycket och att det ska vara värt det. Hon säger att barnet ser ut att må mycket bra och poängterar det jag egentligen redan vet. Ju sämre mamman mår, desto bättre mår barnet.
Födelsedatumet vi gissat var exakt så hon bekräftar 17 maj 2013.
 
Här är jag gravid i vecka 13+3. Tänk att något som knappt är en dm kan vara så utvecklat och fint.
 
Idag går jag in i vecka 15 och siktar på att må bra vid jul.

Jag vill äta gröt, pepparkakor, lussebullar, varm choklad och julgodis. Samtidigt! Sådetså.
 
Kände att jag ville blogga idag för att jag hade en massa att gnälla på, men gnäll är aldrig intressant så vi struntar i det.
,

Tårar, alkohol och en hundraåring.

Kategori: Allmänt

Har för första gången sedan innan Albin föddes läst böcker. Hela två stycken har jag läst nu när jag inte har så mycket vettigt för mig.
 
Fick en bok av Daniel i födelsedagspresent.
 
 
Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Den första av tre böcker.
Så. Jävla. Bra.
Läste ut den på ett dygn och blev ledsen när den var slut.
 
Den andra boken köpte jag på kupan för en femma.
 
 
Alex Schulmans Skynda att älska.
Lika. Jävla. Bra.
 
Kom på nu att jag ljög nyss. Jag lyckades ju läsa en bok i våras med. Ni har säkert blivit tjatade på om att läsa den för alla har pratat om den.
 
 
Jonas Jonasson, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Med tanke på att alla pratar om hur bra den är så behöver väl inte jag tjata också. Men den är jävligt bra.
 
Roligare än så här blir inte detta blogginlägg. Känner mig inte alls bitter över att mamma ligger på stranden i Thailand i tre veckor framöver samtidigt som jag sköljer ner laxermedel och illamåendeläkemedel med yoghurt.

Smittor, Halloweenfest och Obama

Kategori: Allmänt

Jag vet mycket väl att det finns människor som har det MYCKET värre än oss, men ibland känns det som det vilar en förbannelse över oss.
Daniel är ju sjukskriven för sin depression sedan länge och jag gick in i denna graviditet med vetskap om att det skulle bli jobbigt. Men nu har det hänt så mycket runt omkring som gör allt ännu svårare. Vi har haft möss som åt upp slangen från diskmaskinen 2 gånger så sen sket vi i att byta ut den och har nu varit utan diskmaskin i ca 1 månad. Vi har handdiskat och jagat möss i stället.
Handdiska kanske inte låter farligt men med en gravid kvinna som kräks så fort något luktar och inte kan hjälpa till med disken hänger då disken på en man som saknar motivation överhuvud taget. Jaga möss är inte heller något roligt jobb.
 
Daniel och Albin blev matförgiftade av snabbmat för några veckor sedan och restaurangen förnekar inget men kan inte hitta smittkällan.
 
Graviditet är ju ingen sjukdom så försäkringskassan tar god tid på sig att fundera över om jag verkligen ska få sjukpeng för min sjukskrivning.
 
Jag blev inlagd i Kalmar pga förstoppning, men fick ingen vidare hjälp. Kostade oss bara en massa pengar.
 
Daniel blev magsjuk och vi fick alla låsa in oss i huset för att inte ta några risker att smitta någon annan, turen i det är väl att varken jag eller albin har blivit sjuka.
 
M.m.m.m. Men nu är det slutgnällt.
 
Det har ju varit Halloween och pga allt runtomkring kände jag att vi kanske bara skulle låta det flyta förbi obemärkt. Men icke. Albin råkar ju älska allt som har med spöken och annat o göra och en av favoritfilmerna är ju Nightmare before christmas, med Jack Skeleton. Och i söndags såg han en tom godispåse i soporna med pumpor, skelett och annat halloween-skvaller på och ropade glatt. Är det halloween nu mamma? När kommer alla spöken? Och jag sa försiktigt att det redan varit. Han blev superledsen och grät högljutt över allt han missat. Och då lovade jag i ett svagt ögonblick- Du får ha en egen halloweenfest imorgon.
 
Han blev överlycklig och hela måndagen praktiserade han Halloween stenhårt. Fladdermuskalsonger, monsterstrumpor och spindeltröja. Han bakade en halloweentårta och målade ballonger, hjälpte till att duka och klädde sedan ut sig till batman/fladdermus. Vi var ju tvugna att hitta gäster till festen och svärmor och alfred kom gärna på kvällsfika och hade tom klätt ut sig.
 
Det positiva är att vi hade något att göra under dagen och Albin var jättenöjd med sin lilla fest och somnade gott.
 
Scones är ju så gott och enkelt. Varför gör man inte det oftare?
 
Batman hade lite problem med födointaget men med lite hjälp från farmor gick det bra.
 
Albin bakade med lite hjälp en fin halloweentårta. Orange botten med bärmousse och glasscreme. Marängspöken på toppen och lite chokladsås och godis. Mycket god.
 
 
Solen skiner så jag tror jag ska försöka gå ett varv runt huset idag.
 
Förresten. Barrack Obama blev omvald till USAs president inatt. Om någon missat det. Tummen upp för det.