mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Tårtor, tack och besvär!

Kategori: Allmänt

Hej igen. Var ett tag sen jag bloggade men jag har haft fullt upp. INTE!
Jag har suttit i soffan och glott, legat i sängen och glott, suttit i badrummet och glott.............
Förra måndagen träffade vi läkaren på Mvc och hon skickade mig till Västervik. Där blev jag inlagd ett dygn på Gynvårdavd. och fick dropp och ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN testa läkemedlet som jag tjatat om. Jag vet genom forum för kvinnor med HG att dom har fått Zophran/Ondansetron och mått bättre av det. Jag har bett om detta tidigare men den läkaren sa att jag inte kunde få det förrän efter v.13 eftersom det inte finns tillräckligt med forskning enligt FASS.
Men i måndags och tisdags var det tre gynläkare som rekommenderade det och sa att det är vanligt att ge till kvinnor med HG. Ha. Ha!
Och jag mår bättre. Redan på tisdagen kunde jag äta och dricka igen. Min första varma måltid på över en vecka var sjukhusets fisk. Och det var så gott att jag började gråta. Kan inte skylla på hormonerna, utan det var ren och skär lycka över att kunna äta. Veckan som gått har det varit upp och ner. Jag mår bättre än i måndags men inte bra. Men det får jag vara nöjd med för det är mer än jag räknat med.
 
TACK för alla gratulationer på min födelsedag! och Tack för alla fina presenter. Vill också Tacka alla som ställer upp och hjälper till med Albin nu när det är lite halvdant här hemma. Inköp av vinterkläder, barnpassning, skjutsning till och från dagis, matinköp, disk, städ m.m. TACK! Ni är guld värda!
 
Innan jag blev riktigt dålig hann jag baka tre tårtor.
Den första till Jenny som firade sin 40-årsdag.
Laktosfri tårta med vaniljbotten, fylld med bär och vanilj tror jag. Täckt med laktosfri grädde och dekorerad med marsipan.
 
Den andra tårtan var till Kevin som fyllt 9 år. Han önskade en tårta med monstertruck på. Jag hade såna planer för tårtan men tyvärr började graviditeten göra sig påmind så jag fick göra mitt bästa.
Vaniljbotten fylld med päron och glasscreme. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. En monstertruck som kör över en skrotbil. Hoppas att jag i framtiden ska få baka många födelsedagstårtor till Kevin och hans bror.
 
Den tredje tårtan var till min underbara mamma som har fyllt 50 år och gift sig med Kari. Detta firades med en stor släktträff med mycket god mat och skönsång.
 
Vaniljbotten fylld med päron och mintkrokantfluff. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.
 
Tänkte avsluta med att be om hjälp. Vi har en jävla massa ved som måste tas om hand innan snön kommer, vilket jag befarar är snart. Och vi klarar inte av det helt enkelt. Vet ni någon arbetssam ungdom som vill tjäna extrapengar? Det är inget farligt. Veden ska bara flyttas från ett ställe till ett annat helt enkelt. Det enda är att det är dåligt med belysning på kvällen.
 
Tack för mig!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: