mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Pyttipanna och Bananplättar

Kategori: Allmänt

 
Sååå nära!
 
Överraskning i posten. Superfina kläder från mina kusiner Josefin och Johanna. Det är deras vän Johanna som skapat kläderna under märket go Doris. http://godoris.tictail.com/
 
Jättefina kläder från mina kollegor på röntgen. Man tackar!
 
Ja vad hade helgen att erbjuda. Jag har skrapat, tvättat och målat, målat och målat snickerierna på ännu en husvägg och byggt ett insynsskydd och en rosspalje av svärmors gamla vindskydd. Återbruk!
 
 
Rumpnissen Lova.
 
Sara var här igår och underhöll barnen medans jag letade fram vedhögen med trimmern. Sen grillade vi massa gott.
 
Det som blev över efter grillningen blev pyttipanna idag.
Det var två starka korvar, en skiva fläskfile och lite potatis kvar. Det stekte jag med en gul lök, en halv paprika och några ensamma falukorvsskivor. Sådant jag hittade i kylen helt enkelt. Det blev väldigt gott med gräddfil och sallad till.
 
Jag lagar oftast mat som inte är en riktig rätt. Jag lagar schizofren mat som Daniel säger. Alltid god men man vet inte riktigt vad det är. Det vet jag heller aldrig när jag ställer mig vid spisen vad det ska bli och frågar daniel halvvägs i lagandet så svarar jag oftast att jag inte vet vad jag lagar. Jag gör helt enkelt så att jag startar potatis, pasta eller ris i en kastrull. Sen öppnar jag kylskåpet och ser vad som finns. Lägger allt i en stekpanna eller ugnsform. Och det ska gärna vara färdigt samtidigt som pastan eller dyl. 
 
Rester kan förvandlas till något helt annat. Här hemma kastas ingen mat! Inte ens om det bara är två små ensamma potatisar kvar på botten av kastrullen. Mest ur miljösynpunkt men också av ekonomiska skäl. Och varför ska man kasta ätbar mat som man burit hem från affären?. 
 
Och nästan allt går att äta efter utgånget datum. Det gör vi jämt. Man måste lita på sin näsa och sina ögon. Luktar det bra? Ser det bra ut? Smakar det bra? Då går det att äta. Ägg tex. Där gäller utgångsdatum för ägg som står i rumstemperatur. Och förvaras dom i kyl så håller dom minst en vecka efter utg.datum. 
 
Köper ofta kött som är nära utgångsdatum. Dels är det billigare och oftast mörare. Är man osäker så är det bara att frysa in minst tre dagar. 
 
Till kvällsmat idag blev det bananplättar. Hjälp så gott! Och tyvärr lättlagat. 
 
Bananplättar
ca 6 stycken
1 banan
1 ägg
½ dl vetemjöl
Mosa bananen lätt och blanda med ägget och mjölet. Stek i smör någon minut per sida. Servera med lite sirap och det smakar som friterad banan på restaurang. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Blev bad och fika hos Carolina, Theo och Wille idag. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: