mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Bröllopsdag, julfirande och prinsesstårta

Kategori: Allmänt

Hej från sjukstugan. Förkyld och feber och snoriga trötta griniga barn. Så spenderar jag mellandagarna. TACK till svärmor som har Albin så han slipper sin tråkiga mamma en stund. För barn har ju liksom förmågan att vara sjuka och jättepigga på lek samtidigt. Det har inte jag kan jag säga. 
 
Tiden har gått fruktansvärt fort sista veckorna. Vet inte om jag har haft mer att göra om dagarna men det är ju jul och allt.
 
Den fina julgranen som vi fick av Carolina med familj. Tack!
 
Jag och barnen var på Isabells julavslutning och dom sjöng så fint. Först satt Lova och dansade med så fint. Sen tyckte hon att hon skulle sjunga med. Så hon ylade och sjöng högt och stal all uppmärksamhet. Det är så kul att få många komplimanger för att hon är en så glad bebis. Kan verkligen inte gnälla för hon är en väldigt glad unge. 
 
Inkasserade första julklappen från svärmor 15 december redan. Hon och hennes man Daniel bjöd sina barn med respektive på en eftermiddag på Björnbacka spa. Härligt. Bubbelbad, gott att äta och jag fick en skön ryggmassage av Suvi.
TACK Helen och Daniel! 
 
Jag var hemma hos mormor en dag och bakade munkar. Munkar som min gammelmormor Maria alltid bakade och som mormor alltid bakar till jul och nu vill jag baka dom varje jul. Receptet är enkelt. Det är snarare proceduren omkring som är klurig. Men nu har jag bakat en gång själv också och dom blev jättebra. Så bra att jag sålde nästan alla. Tyckte ni om dom ni som köpte?
Har förstått att vi är ganska ensamma om just munktraditionen till jul. 
Finns en regel när vi äter dessa dock. Man får inte slicka sig om munnen!
 
Hade en tårtbeställning till 21 december. Ludvig 10 år ville ha en laktosfri vit prinsesstårta. Har bakat säkert 120 tårtor nu men detta var min första prinsesstårta. Och den gav mig lite huvudbry komiskt nog. Jag upptäckte nämligen efter lite googlande att en riktig prinsesstårta endast innehåller vaniljkräm och grädde. Ingen sylt. Men vad jag erfarit så är det sylt i alla prinsesstårtor i butiker och bagerier. Och då visar det sig att i hälften av recepten var det jordgubbssylt och i hälften hallonsylt. Så jag frågade beställaren om dom ville ha sylt och det ville dom. 
Så i denna är det vaniljbotten, vaniljkräm, jordgubbssylt (mixad slät), grädde och marsipan. 
 
Har gjort en del julgodis. Bl.a.Knäck, Rocky Road och mammas fudge. Men dessa är en favorit och en del av dom gav vi bort i julklapp. Typ Mozartkulor. Jag rullar in nougat i marsipan och doppar i smält choklad. Hälften av dessa fick även hackade pistagenötter på. Gott!
 
Jul alltså. Vad fort den är över. Så mycket som folk stressar inför dessa dagar. Vi gör inte någon stor grej av det. Viktigast är ju att man umgås och kanske får träffa dom man tycker om som man inte får träffa så ofta annars. 
 
23 december. Då firar vi alltid jul med svärmor och gänget. Och nu för tiden firar vi en sak till. Våran bröllopsdag. 2 år som gifta i år. 
 
 
Min underbara man! Så svår att leva med men så värt det. För jag älskar honom och han älskar mig. Och om jag inte levt med just honom så hade vi inte haft just våra två fina barn. 
Det är han och jag helt enkelt. Vi har inte allt gemensamt men kompletterar varandra jävligt bra. 
Nästa vecka har vi också varit tillsammans i 9 år. Det är lång tid. Men åren vi har framför oss ska förhoppningsvis bli många fler. 
 
Julfirandet hos svärmor var mysig med god julmat, fina julklappar och glädje. 
Albin fick bl.a. Harry Potterkläder som han önskat sig. 
 
Jag stod för julskinkan. Änglamarks. Den blev jättegod.
 
 
Julafton började med julfrukost hos morfar och Myrna. Lova fick finaste klänningen som ni ska få se när jag lyckats ta kort på henne i den.
 
 
 
Efter det fortsatte vi till svärfar Gregor. Där var det fullt hus och sjukt mycket julklappar. Men har man många ungar så....
 
Dagen fortsatte hos min kära mor med glada systrar, goood mat, ännu mer fina julklappar och mys. 
Harry Potter-brillorna följde med :)
 
Annandagen låtsades jag att jag inte var så dålig och vi åkte till Daniels farmor och farfar på god mat och ännu mer släkt, vänner och julklappar. Nu har vi nästan träffat alla den här julen...
 
Sydde några handdukar till våra föräldrar i julklapp. 
 
Barnen önskade inte mycket. Och jag och Daniel gav inte många julklappar till våra barn. Eftersom vi visste att dom skulle få mängder ändå. Detta är nästan alla julklappar. Och här hemma har vi ju en regel. En in, en ut. Så Albin har rensat leksaker till barnen i Litauen så han kan få plats med dom nya. 
 
Funderar på vad man ska äta på nyår då vi firar 9 år tillsammans. Tips?
 
Nu ska jag smaka glassen Daniel köpt till mig eftersom jag är sjuk. Krav-märkt hallonsorbet och Blåbärsglass. Han vet vad jag vill ha :)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: