mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Fakturor från andra mammor

Kategori: Allmänt

Angående den här artikeln om två pojkar där det inte dök upp några kompisar på kalas...
 
Så tänker jag så här:
Tråkigt för pojkarna. Men synd att ett helt land lägger energi på hur viktigt det är med kalas. I en klass finns 20-30 barn. Om alla barn ska gå på nästan allas kalas så går hälften av årets helger åt till det. Och så ska det med presenter. Gärna minst 50kr till varje. Plus att kalaset kostar. Det är tusenlappar en del inte har. Det blir en tävling barnen emellan (och föräldrarna) om bästa kalaset, finaste kläderna och bästa presenten. Barn får gärna ha kalas men det ska vara med barnets vänner och utan krav. Och tänk om man har flera barn, då rinner pengarna och tiden fort iväg.
 
Så när vi ändå diskuterar barn och pengar så ska jag skriva om något annat som irriterar mig skitmycket just nu.
 
Ikväll firade vi lucia på Albins dagis och det var jättefint. Om man bortser från alla mammor som stod och vinkade för att få barnen okoncentrerade och som tog en massa foton fast fröknarna bett att man ska göra det efteråt. Men det är lugnt. Det var dock inte det som irriterade mig mest. Efter luciasångerna så är det några föräldrar som ger blomarrangemang till alla fröknar och jag undrar då tyst för mig själv vem dom är ifrån och vem som betalat det.
Hade mina aningar...
 
Fick svar på detta då jag kom hem och kollade lappen vi fått med hem från dagis. En mycket trevlig lapp om att en mamma ordnat med blommorna och att det kostar 40kr per barn som ska lämnas i ett kuvert på ett barns hylla. Mvh...en annan mamma
 
Jag blev riktigt förbannad. Det är flera saker med detta som irriterar mig. När det nu är så lätt att skicka ut en "faktura" till alla föräldrar. Är det då så svårt att skicka ut en "vill du vara med"-lapp innan också? 
 
Och 40kr. Jag har inte det. Jag tänker inte gå och leta röda lappar i matbutiken för att sen gå och köpa blommor till fröknar på dagis. Vi har 10 000kr mindre varje månad nu när vi båda är hemma. Jag köper inte blommor till någon annan då. Så enkelt är det.
 
Och Varför? ska det jämt köpas blommor och presenter till lärare och förskolelärare och dylikt??? Dom gör ett bra jobb, Ja. Dom förtjänar det, Ja. MEN! Det är deras arbete. Dom får lön för sitt arbete precis som vi andra. Och jag kan tala om att det inte är någon privatperson som kommer med blommor till mig vid jul för att jag jobbat bra. Och Daniel får inte heller blommor på jobbet till jul. Får du det? Varför ska en yrkeskategori sättas framför alla andra?
 
Mitt bekymmer nu är hur jag ska lösa detta. Antingen ignorera detta och få skit bakom ryggen. Eller lämna ett litet brev till denna mamma och förklara varför jag inte tänker betala...och få skit bakom ryggen. 
Jag vet att många råkar ut för detta. Och bara betalar utan att tänka efter, även om det svider i plånboken. Ska det vara så?

Kommentarer

  • Fröken iDA säger:

    Vi lärare påmin enhet förväntar sig definitivt inte att klasserna ska köpa grejer och blommor till oss och det har vi sagt. De gör det ändå, men skulle de låta bli så skulle det absolut inte göra nåt. Det är dom du säger - vårt jobb att vara med barnen.
    Hoppas du slipper skitsnack. Det känns som att det är mer som ligger och pyr om de skulle gå igång på en sån sak. Vi måste respektera att vi är olika och har olika förutsättningar.

    2013-12-10 | 06:54:48
    Bloggadress: http://idakoden.se

Kommentera inlägget här: