mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Lova!

Kategori: Allmänt

10 dagar över tiden men sen kom hon med en väldig fart. 
 
 
27 maj 2013 kl.19.04 föddes våran lilla dotter.
 
Jag hade värkar på morgonen men efter frukost avtog allt och sedan hade jag bara ca 3 stycken under dagen. Jag handlade och lagade mat och trodde definitivt inte jag skulle föda samma dag. 13.45 la jag mig i soffan för att vila en stund och då pang bom...kraftiga värkar med 5 minuters mellanrum. 14.15 ringde jag efter mamma som fick lämna kundvagnen och hämta Albin. Sen ringde vi Västervik, packade in i bilen och åkte.
4 minuter mellan värkarna i bilen och jag stod upp och flåsade och sa till Daniel att om han hade möjlighet skulle han nog försöka köra om. Men inte göra något farligt. Åt frusna kanelbullar emellan värkarna för att ladda :P
 
Var framme vid 16.00. Öppen 5 cm. Och då frågar jag om jag får stanna. Jag var inte med i svängarna liksom. Fick ett rum, byta om, lustgas och en sådan stor uppblåsbar boll att sitta på. Sedan lämnar personalen rummet och säger att vi ska ringa på klockan om något förändras. Dom hinner bara ut i korridoren sen hör dom mig och återvänder. Jag får lägga mig i sängen. Dom tar vattnet och sen krystar jag ca 3 gånger och så är hon ute.
 
Det gick alldeles för fort för mig. Jag hann liksom inte med i tanken. Det jag minns ifrån förlossningen är hur jag skriker DET GÅR FÖR FORT!!!  flera gånger. Till slut stirrar undersköterskan mig i ögonen och ryter till att nu ska jag sluta skrika och ta i istället. Hon ursäktade sig sedan för det men jag sa att det var lugnt eftersom jag skrek mer på dom. 
 
Den lilla tjejen som hade så bråttom ut vägde 4020 gram och var 51 cm lång. Minns hur Daniel sa att hon hade mycket mörkt hår. Hon har också precis som sin stolta storebror stora fötter med långa tår. Och hon är en kopia av honom som bebis. Nästan läskigt att titta på henne ibland då man kastas 4 år bakåt i tiden för en sekund. 
 
Har ju inte gjort mycket vettigt sedan hon föddes förutom att gosa bebis så nu blir det bilder till tusen...
 
 
 
 
 
 
 
Stolta storebrorsan!
 
 
 
Hem från BB med våran nya lilla familjemedlem. Alla lika trötta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det bästa som finns i hela världen. Mina underbara barn.
 
Present från f.d. kollegorna på kirurgen.
 
 
 
 
 
 
Stort grattis till min underbara syster Frida som gift sig med Kristoffer. Är så glad för deras skull då dom också väntar bebis :)