mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Lova har fyllt 1! Marsvinstårta och uggletårta.

Kategori: Allmänt

Inget går som man vill. Och sen dör man. Typ.
 
När askan var spridd i minneslunden gick jag dit med Albin. Han hade ritat en fin teckning med sin och Lovas hand på. Vi plockade blommor i trädgården och målade en sten. När vi gick längs alla gravstenar sa han att han saknade alla andra som också var döda men att dom var tillsammans med gammelmormor nu. Min fina. 
 
Dagen innan begravningen sa han också att kanske Michael Jackson var med på begravningen eftersom han också är död. Ja. Kanske det svarade jag. 
 
 
 
 
 
Vi firade en massa tjejer en solig dag. Gabriella 20 år. Isabell 13 tonår. Och Lova 1 år. Grillat, bad och lek hemma hos mamma. 
 
Jag bakade rosa vaniljmuffins som jag fyllde med pannacotta och spritsade mjölkchokladfluff på. Jordgubbar på det. Blev jättesmarrigt. 
 
Mamma och Isabell fick blommor som Albin noga hade valt ut i affären. Jag hade inget att säga till om. 
 
Teckningen gjorde Albin någon dag efter att mormor gått bort. Han sa att hjärtat i mitten var gammelmormor och alla hjärtan runt omkring var familjen. Gissa om jag lipade då. 
Köpte cola till Daniel och han frågade om jag valde den flaskan med mening. Birgitta hette mormor. Jag hade inte valt den med mening men var glad att jag tog just den.
 
Hon fyllde 1 år! Våran underbara alltid superglada Lova. Vad vore livet utan barnen?! 
 
En bok med kroppsljud fick hon givetvis. Och finaste klänningarna från butiken Karamell i stan. Albin gav henne en glass från samma butik. 
 
Plättar med fruktsallad till frukost och tårta med gäster vid kvällsmat. Hon var nöjd :)
 
 
 
Jag hade inte tänkt baka någon tårta först. Men då sa Albin ifrån. Man måste ha tårta när man fyller år. Så det blev en med vaniljbotten, glasscreme, fruktsallad och grädde. 
 
 
 
Isabell var här två dagar och jag invigde mormors symaskin. Det blev lite nya kläder av gamla kläder till både Isabell och Lova.
 
 
 
 
Vi lagade indiskt med naanbröd. Men jag blev inte helt nöjd med bröden så avvaktar med recept. 
 
Två barn fick två tårtor. Uggla med vaniljbotten, krispig polkamousse, krispigt vit chokladfluff, marsipan och chokladfrosting. 
 
Marsvin med chokladbotten, mjölkchokladfluff med bitar av vit choklad och mjölkchoklad, chokladfrosting. 
 
I söndags var det härlig namngivning för gosiga Sam. 
 
Världens bästa farfar.
 
 
Imorgon får vi träffa min systerdotter Eden. Lääängtar!!!!!