mariacn

Familjeliv, bakning, husrenovering och annat smått och gott från mitt liv.

Glöm inte rösta imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

 
Hej igen. Då min adapter till datorn gjorde hela huset svart så har jag inte kunnat använda datorn förrän jag skaffade en ny nu. Så nu kan jag blogga igen.
Tyst och lugnt här hemma nu då jag vaknade inatt med så ont i ryggen att jag inte kunde göra något. Inget ovanligt för mig. Dock jävligt frustrerande då man har ett litet barn som ska lyftas och bäras. Så finaste mormorn kom och hämtade sina barnbarn för övernattning. Så här sitter jag som ett fån och hoppas att det går över till imorgon för då måste jag ta mig till vallokalen och rösta. JÄVLIGT VIKTIGT!!!!!!
 
Albin har varit på Harry Potter-museet i Norrköping med sin farmor, stålfarfar och farbror Alfred, och han älskade det. Guide var överflödigt hälsade svärmor. Först var det ju Angus Young i ACDC som gällde. Nu har det varit Harry Potter ett bra tag och börjar luta åt Star wars, originalfilmerna förstås. Underbara Albin.
 
 
Vi köpte Albin en cykel för 150kr och pimpade den så nu har han snyggaste cykeln i stan. Målade den med svart plåtfärg. Satte barntatueringar på papper, klippte ut och limmade fast. Målade blixtar och bokstäver med nagellack på plastfolie, klippte ut och limmade fast. Sedan golvlack på allt det. Nu ska det bara övas och övas så han lär sig cykla snart. 
 
Vi var på Älgsafari i Virum och det var jättekul. Det var ett välskött ställe med trevlig personal, bra rundtur och supermysiga älgar. Rekommenderas verkligen. Vi kommer nog åka många gånger till. 
 
 
 
På vägen dit fanns ävet ett mopedmuseum för er som uppskattar sånt.
 
Några tårtor har jag bakat i sommar. August fyllde 1 år. Ljusblå vaniljbotten med mjölkchokladfluff, hallonmousse, smörkräm och marsipan. 
 
Lova på väg till dagis för första gången. Inskolningen gick superbra och förra veckan började jag jobba och hon hade det jättebra på dagis. Albin är jätteglad att få vara tillbaka och längtar massor efter att få sova över nästa vecka. 
 
 
 
 
Astrid Lindgrens värld har vi också besökt. Rekommenderas också för er som inte varit där. 
 
 
 
Den här tårtan åkte ända till Västervik för att avtacka en städerska som gick i pension. Chokladbotten med apelsinkrokantfluff, apelsin-och citronfromage, chokladfrosting och marsipan. 
 
11 september. Många mindes en stor katastrof som tog många liv. Andra mindes min mans första andetag som nyfödd. Jag mindes mormor som aldrig mer får fira sin födelsedag. Saknar henne fortfarande så oerhört mycket att det gör ont. Om hon hade levt hade vi antagligen åkt till henne nu i helgen med blommor och presenter. Fikat och skrattat. Albin och Lova hade lekt med leklådan i syrummet. Vi hade lämnat några kassar med grejer till röda korset där mormor jobbade och sedan plockat med oss några kassar hem med grejer som vi definitivt behöver :/ 
Jag bär hennes smycken ibland och bär med mig en liten rädsla för att jag ska glömma henne en dag. Min största mardröm. 
 
Daniel fyllde 29 gamla år i torsdags. Men eftersom jag sov på jobbet och för att mina tankar var hos mormor den dagen, flyttade vi hans dag till fredag istället. Barnen fick ge paket och sång i sängen, och vi bakade scones till frukost. Kreolsk gryta till middag och paj till kvällsfika. 
 
 
Fyndade två jättefina kaffekoppar på shalom häromveckan. Skulle ni springa på fler så vill jag gärna ha ;)
Hittade även en sådan gammal köksbänk med förvaring under sitsen som vi vill ha i hallen. Men eftersom vi fått laga saaben för en stor peng så fick vi hoppa den :( Men det dyker väl upp fler hoppas jag. Jag jagar verkligen alla sorters möbler med inbyggd förvaring som jag kan hitta. Vi har ju ett ganska litet hus och det finns nästan inga utrymmen för att förvara kläder, julsaker, förbrukningsvaror m.m. 
 
Nu får vi se om jag lyckas hålla igång bloggandet. Har ju ännu mindre tid nu när jag börjat jobba igen men ska göra ett försök. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: